/ - FOTO: UP/MUP SA DANAšNJE AKCIJE
25/05/2024 u 16:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćepanović: Zaplijenjeno 123 komada vatrenog oružja, uhapšene četiri osobe

Na teritoriji osam opštini danas smo napravili 21 akciju devet osoba procesuirali, i zaplijenili 123 komada vatrenog oružja i 9.000 komada municije što je rekord za tri decenije, kazao je v.d. pomoćnika za sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović na današnjoj press konferenciji.

Istakao je da su uhapsili četiri osobe, piše portal RTCG.

Naglasio je da su službenici kontinuirano, odlučno i hrabro sprovodili planske aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala te da ostvaruju benefite

(FOTO) Šaranović: Sprovedena najveća akcija zapljene nelegalnog oružja u posljednjih nekoliko decenija

.Kako bi Crna Gora zatvorila poglavlja 23 i 24 što su nam i obaveze, kada je u pitanju naš sektor. Primarni cilj je da se spriječe najteža krivična djela, zloupotreba droge na visokom nivou kao i trgovina ljudima. kazao je Šćepanović. 

U Plavu su zaplijenili, kakao navodi, najviše oružja.

Šćepanović je rekao da su kod E.B. (1977. godište) u Plavu zaplijenili 103 komada oružja - pištolje, bombe te ručni raketni bacač, poluautomatske puške, bojevo oružje, bajonete...

Kod I.Ć. iz Berana pronađena su dva komada oružja, a kod S. G. iz tog grada su pronašli pet komada vatrenog oružja i to  dva pištolja i tri puške.

Kod graničnog policajca Ž.R. iz Plava je pronađen jedan nelegalan pištolj.

Kako je Šćepanović tokom press konferencije kazao, ovaj policajac nije u našoj državi ali će biti predmet kriminalističke obrade. Dodao je da taj policajac nije povezan sa osobom kod koje je pronađeno najviše oružja.

U Baru su pronašli 10 komada vatrenog oružja od čega kod  E.P. (1983.) čak devet komada vatrenog oružja zbog čega je uhapšen. 

Istog dana je kod E. M. koji se dovodi u vezu sa članovima kriminalne organizovane grupe u našoj zemlji, oduzeto vatreno oružje - automatska puška. I on je, kako kaže Šćepanović, danas uhapšen u ovoj akciji.  

Prema Šćepanovićevim riječima kod lica LJ. D. pronašli su 13 komada puščane municije, a kod A. K. iz Rožaja nađeno je 50 komada municije.

U Zeti su kod P. M. pronašli dva komada vatrenog oružja. 

.Nastavljamo aktivnosti protiv svih oblika kriminala. poručuje Šćepanović. 

Načelnik regionalnog centra policije “Sjever” Haris Đurđevac je kazao da je današnja akcija rezultirala istorijskom zapljenom oružja. 

U akciji je, kaže, učestvovalo 148 policijskih službenika a u tom dijelu zemlje je organizovano 17 akcija. 

U osam crnogorskih opština danas je obavljena najveća akcija zapljene nelegalnog oružja u posljednjih nekoliko decenija, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Policija je tokom dana upadala u objekte više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa organizovanim kriminalnim grupama.

Pretresi su obavljeni u Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Pljevljima, Rožajama, Andrijevici i Beranama.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala najveću količinu oružja zaplijenili su na jednoj lokaciji u Plavu.

(Portal RTCG)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 13:28