/ - ДРАГАН КОВАЧЕВИЋ/ -DAN
03/02/2022 u 15:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Контрола оптужнице против Ковачевића и других: СДТ нема доказа, кривични поступак да се обустави

Према данашњим наводима одбране, СДТ није пружило ниједан доказ...Адвокати су затражили да се овај поступак обустави

У подгоричком Вишем суду одржана је контрола оптужнице повоодм предмета у којем Специјално државно тужилаштво наводи да су незаконтио присвајане земљишне парцеле "на пјени од мора". Овом оптужницом обухваћен је бивши директора Управе за некретнине Драган Ковачевић, Ана Лакићевић-Грдинић, Веселин Томашевић, Крсто Павићевић, Данило Јовановић, Данко Ковачевић, Сања Поповић, Александар Бољевић и подгоричка компанија ,,Geo&Arh".

Према данашњим наводима одбране, СДТ  није пружило ниједан доказ да су оптужени, кроз припадништво у криминалној организацији присвајали вриједне парцеле "на пјени од мора". Током контроле оптужнице адвокати су предложили да се се обустваи кривични поступак против оптужених.

Адвокати  су истакли да оно чиме се Специјално тужилашто бавило у оптужници у надлежности Управног. Прецизирали су да се радио о  управном поступку везано за објекат на парцели у зони Морског добра који  још није окончан.

Специјална тужитељка Лидија Митровић остала је у цјелости при наводима оптужнице.

СДТ оптужене сумњичи за злоупотребу службеног положаја у привредном пословању, изнуду путем помагања, противправно заузимање земљишта, навођење на овјеравање неистинитог садржаја, фалсификовање исправе, утају пореза и доприноса.

Виши суд у Подгорици у законом предвиђеном року одлућиће о овој оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 10:50