Visi sud privodjenje / VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
21/12/2023 u 14:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kontrola optužnice za ubistvo Hodžića i Spahića: Odbrana zatražila izuzeće sudije Savića

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina

Pred Višim sudom u Podgorici odgođena je kontrola  optužnice koja je podignuta protiv 31 osobe, zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Detalji optužnice: Kavčani za posmrtne djelove svojih žrtava koristili i rupu za septičku jamu

Razlog odlaganja je zahtjev advokata Marka Radovića za izuzeće sudije Borisa Savića. Ročište je odgođeno na neodređeno, do odluke Apelacionog suda.

Ubistvo Hodžića, Spahića i Radulovića: Optužnica protiv 31 osobe pred sudom 9. novembra

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina.

-Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas  predalo optužnicu protiv 31 okrivljenog lica: R.Z. V.B., M.M., N.J., R.Ž., R.Ž., D.K., M.V., S.K., S.K., D.P., N.K., D.P., B.G., D.G., M.R., P.Đ., V.V., N.P., R.G., M.Č., M.K., A.P., N.C., R.M., Z.K., A.D., A.J., M.K., B.B. i B.B., za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv R.Z., M.V., D.K., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., S.K., S.K., N.K., D.P., B.G., D.G., D.P., N.P., M.R., V.V., M.K., A.P., N.S., R.M., Z.K., M.K., A.D. i A.Lj. i za krivično djelo teško ubistvo, u saizvršilaštvu, protiv N.S. i za dva krivična djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, protiv D.P. i B.B. i za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, protiv M.K., Z.K. i A.D. i za krivično djelo  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Sva krivična djela učinjena su tokom 2020.godine- saopštio je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:01