, Momo Koprivica / foto - IVAN PETROVIC-IPE
03/03/2023 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Tragedija u Osnovnom sudu ukazala na nizak nivo bezbjednosti pravosudnih organa

Ne po prvi put, kako je dodao, javnost u našoj državi je zatečena frapantnom nesigurnošu pravosudnih organa

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica ocijenio je da je incident  u Osnovnom sudu ukazao na nedopustivo nizak nivo bezbjednosti i zaštite objekata pravosudnih organa.

On se oglasio povodom tragičnog incidenta koji se desio u Osnovnom sudu i tom prilikom izrazio žaljenje, kao i iskrene želje za brzim i potpunim ozdravljenjem svih povrijeđenih.

(FOTO/VIDEO): Bulatović se raznio bombom u holu Osnovnog suda, povrijeđeno osam osoba

Ne po prvi put, kako je dodao, javnost u našoj državi je zatečena frapantnom nesigurnošu pravosudnih organa.

PRVI REZULTATI ISTRAGE: Bulatović bombu aktivirao prije prilaza detektoru

- Ne postoji logičko obrazloženje kako je moguće da uz gradu u kojoj su i Osnovni sud i Osnovno tužilaštvo uđe osoba koja nosi bombu. Problem izloženosti opasnosti postoji godinama i to je saopšteno sa čelne pozicije suda. Izostanak ulaganja u pravosuđe, nije od juče, već je to višedecenijski problem, te govori o ukupnom odnosu prema pravosuđu. Kao predsjednik Odbora,u ime odbora, zbog tragedije koja nas je sve potresla i zabrinula, izalazim sa zahtjevom direktoru policije Zoranu Brđaninu  kao i vd. VDT-a, da pod hitno utvrde sve činjenice i pod hitno postave bezbjednost suda u Podgorici i svih sudova na najviši nivo. Sudski savjet takođe snosi odgovornost za situaciju, naglasio je Koprivica.

Osnovni sud: Stradali Bulatović nije imao zakazano suđenje, niti je bio pozvan

Kako je istakao, od svih njih i od skupštinskog odbora i svih koje je ovaj događaj profesionalno angažovao, da se slučajno ne dotaknu politizacije, već da konačno svako uradi ono na šta je obavezan Ustavom i zakonima.

- Kada se slučaj razjasni i  povrijeđeni oporave, na najozbiljniji mogući način, otvorićemo ovo kao javnu temu. Moraćemo doći do odgovora na pitanje zašto se ovo danas dogodilo i ko u sistemu nije na visini zadatka. Još jednom apelujem na nadležne organe da pristupe realizaciji Zaključaka Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu o obezbeđenju adekvatnih prostornih kapaciteta za pravosudne institucije, prije svega državno-tužilačku organizaciju, jer je to prva pretpostavka sigurnosti, ali i adekvatnih uslova za rad, zaključio je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:48