/ - SCREENSHOT YOUTUBE
29/03/2023 u 16:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: U petak odluka o saslušanju o ukidanju zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću

Kako je rekao Koprivica, opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica sazvao je za petak sjednicu tog skupštinskog tijela u cilju donošenja odluke o parlamentarnom saslušanju u vezi sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Koprivica je u saopštenju naveo da je to definisano kao obaveza zaključkom sa 24. sjednice Odbora.

- Parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi skidanja zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću - kaže se u saopštenju.

Kako je rekao Koprivica, opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica.

- Cjelokupna javnost posljednjih dana svjedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabilježeno instrumentalizovanje državne službe - navodi se u saopštenju.

Koprivica je poručio da je krajnje vrijeme da se rasvijetle sva nepočinstva, državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati povjerenje u državne institucije, naročito pravosudne.

- Za urušavanje piramide zla, potrebna je snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost - kazao je Koprivica.

On je rekao da je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu pokazao u dosadašnjem radu maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, i da će radom doprinijeti da se i taj slučaj rasvijetli i utvrdi odgovornost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:45