Нововић и Ковач / - Нововић и Ковач
09/05/2022 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковач: Министарство правде је спремно да пружи институционалну подршку СДТ-у

Како је истакао, само на тај начин ће принципи правде и правичности ући у сваку пору система који се налази под њиховом надлежношћу

Министарство правде је спремно да пружи институционалну подршку СДТ-у са циљем јачања самосталности и професионалности у даљем раду, казао је данас министар правде Марко Ковач на састанку са главним специјалним тужиоцем (ГСТ), Владимиром Нововићем.

Нововић је исказао захвалност Министарству правде на подршци и потврдио заједничку жељу за тјешњом сарадњом. Он је указао на проблеме у функционисању СДТ-а, нарочито у погледу смјештајних објеката и стручног кадра, који би тужиоцима требао помоћи у раду.

- Министарство правде ће у сарадњи са Министарством финансија, али и осталим Владиним ресорима, учинити све да се позиција, капацитети, као и услови за рад државних тужилаштава оснаже, поручио је министар Ковач и додао да ће посебну подршку пружити у дијелу рјешавању питања која се тичу међународноправне сарадње.

Како је истакао, само на тај начин ће принципи правде и правичности ући у сваку пору система који се налази под њиховом надлежношћу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

21. april 2024 19:07