Ургенција предата Вишем тужилаштву у Подгорици / -нет
02/04/2022 u 20:52 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крађа "хуболт" сатова: Тужилаштво тражи вјештачење отисака

Предмет се налази у фази истраге. Нека вјештачења још увијек су у току, саслушано је више лица у својству свједока, а након прикупљања свих доказа и њихове анализе, тужилаштво ће донијети одлуку у овом предмету

У оквиру истраге о пљачки јувелирнице у Порто Монтенегру, подгоричко Више државно тужилаштво наложило је да се уради дактилоскопско, економско-финансијско и медицинско вјештачење. То је за "Дан" потврдила руководилац ВДТ-а у Подгорици и државни тужилац Лепа Меденица, додајући да је судија за истрагу донио и наредбу да се претресу телефони осумњичених.

За разбојништво у Порто Монтенегру 9. децембра прошле године осумњичени су Н.Т., Х.Д. и Х.Ш, који се терете да су украли 11 сатова марке "хуболт", чија је малопродајна вриједност процијењена на 149.600 еура.

image

kradja satova porto

UP-UP

– Предмет се налази у фази истраге. Нека вјештачења још увијек су у току, саслушано је више лица у својству свједока, а након прикупљања свих доказа и њихове анализе, тужилаштво ће донијети одлуку у предмету – наводи се у одговору ВДТ-а.

Радница задобила лаке тјелесне повреде

Како је наведено у наредби о спровођењу истраге, сумња се да су Х.Ш. и Н.Т. након разбојништва котворили врата притиском на тастер, а Н.Т. је оштећену радницу одгурнуо, услед чега је она пала и задобила лаке тјелесне повреде. Потом су побјегли. Х.Ш. је, како се сумња, пошао до возила гдје га је чекао Х.Д., док их је осумњичени Н.Т. чекао испред улаза зграде Х.Д. да би у стану пресвукао сако и кошуљу које је претходно узео и носио на себи у вријеме извршења дјела за које се терети.

Одмах након хапшења, на саслушању у ВДТ-у у Подгорици осумњичени Н.Т. признао је извршење дјела за које се сумњичи, наводећи да су сатове предали засад неидентификованом лицу и заузврат добили дио новца, односно 30.000 еура. Н.Т. је појаснио да је продају договорио осумњичени Х.Д., а примопредају извршио он. Дио новца од продаје задржао је за себе, а остатак је требало да преда осталим извршиоцима.

Разбојништво у јувелирници Excelsior, која се налази у склопу туристичког комплекса Порто Монтенегро у Тивту, догодило се 9. децембра, Беранци Н.Т. и Х.Д. ухапшени су брзо након пљачке због сумње да су починили поменуто кривично дјело, а након неколико дана слободе је лишен и трећеосумњичени Х.Ш. У наредби о спровођењу истраге, у коју је "Дан" имао увид, наводи се да се основано сумња да су осумњичени поменутог дана око 12 сати, у Тивту, у групи, употребом силе и пријетње, покушали да одузму туђу покретну ствар у намјери да себи прибаве противправну имовинску корист.

– Они су у означено вријеме возилом "шевролет круз", којим је управљао Х.Д., дошли близу јувелирнице Excelsior, након чега су окривље Н.Т. и Х.Ш. изашли из возила и са качкетима на главама и маскама преко лица ушли у ту јувелирницу, а окривљени Х.Д. их је чекао у возилу. Н.Т. и Х.Ш. су од раднице јувелирнице тражили да им покаже одређене сатове, које су затим испробавали, а све са циљем да оштећена откључа излоге у којима су се сатови налазили. Х.Ш. је оштећеној запријетио тако што је извадио пиштољ непознате марке и уперио га у њеном правцу, што је код оштећене изазвало страх, док је Н.Т. примијенио силу тако што је снажно једном руком стиснуо за руке оштећену, а другом руком јој затворио уста, гурао је и вукао. Х.Ш. је за то вријеме отуђио 11 сатова марке "хуболт" – пише у наредби о спровођењу истраге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:05