/ foto: Dan arhiva
07/12/2022 u 15:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krađa u kući Aca Đukanovića: Optuženi pred sudom 31. januara

Pešukić se tereti da je u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina...

U podgoričkom Višem sudu danas je odloženo suđenje  Ani Pešukić koja je osumnjičena  zbog dvije teške krađe nakita i umjetnina, ukupne vrijednosti oko 340.000 eura, iz porodične kuće Aca Đukanovića

U ovom postupku optužen je i izvršni direktor firme ,,Fin Gold“ iz Podgorice Filip Ralević. Naredno ročište zakazano je za  31. januar zbog izostanka advokata Ranka Radonjića. Sudija  Goran Šćepanović je saopštio da je advokat Radonjić putem mejla zatražio od suda da odloži ročište jer opravdane spriječenosti da se pojavi pred sudom. 

Prema navodima optužnice, Pešukić je u septembru 2019. godine je prvi put zloupotrijebila povjerenje porodice Đukanović kada je bez njihovog znanja iz vitrine  nasumice iz vitrine uzela nakita koliko je moglo da joj stane u šaku. 

Ona je, kako navodi istraga,  navela da je ukradeni nakit  prodala zlataru Filipu Raleviću koji joj je, kako tvrdi, isplatio 51.000 eura. 

Kako je navedeno u optužnici, Pešukić se tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 21:58