do kvon / - FROTO: PRINTSCREEN
24/03/2023 u 19:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Kralju kriptovaluta" određen pritvor do 30 dana

On i još jedna osoba sumnjiče se da su izvršili falsifikovanje isprava

Osumnjičenim C.J.H. i K.D.H,  zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Pritvor je određen osumnjičenima zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva budući da su isti strani državljani sa adresom prebivališta u Singapuru, te da se istima na nesumnjiv način ne može utvrditi identitet.

Adžić: Kralj kriptovaluta uhapšen na podgoričkom aerodromu

- Saslušanje osumnjičenih bilo je zakazano danas u Osnovnom sudu u Podgorici u 13:15 sati, branilac osumnjicenog C.J.H tražio izuzeće sudije jer nije obezbijedio tumača korejskog jezika, odbio da komunicira na engleskom jeziku na kojem je komunicirao kod državnog tužioca. Predsjednica suda odbila zahtjev za izuzeće kao neosnovan, jer je svojim potpisom kod tužioca potvrdio da razumije engleski jezik, pa je angažovanjem tumača na tom jeziku ispoštovano njegovo zakonsko pravo da se postupak vodi na njegovom jeziku ili na jeziku koji razumije, navodi se iz Osnovnog suda.

Kako dodaju, nakon odluke predsjednice suda, nastavljeno je saslušanje osumnjičenih.

- Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima C.J.H I K.D.H. koji se terete da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave. Prilikom pasoške kontrole na graničnom prelazu Aeorodrom Podgorica od njih su oduzete putne isprave Kostarike, Koreje i Belgije i to prilikom ukrcavanja za let na liniji Podgorica - Dubai. Osnovni državni tužilac u Podgorici je predložio određivanje pritvora, pa je saslušanje osumnjičenih sudija za istragu zakazao danas u 13:15 sati, objašnjavaju oni.

Ko je Do Kvon koji je uhapšen u Crnoj Gori: Sumnjiči se za prevaru od 40 milijardi dolara

Međutim, kako dodaje, branilac osumnjičenog C.J.H je tražio izuzeće sudije, jer nije obezbijedio tumača korejskog jezika, kao maternjeg jezika ovog osumnjičenog, zbog čega je odbio da komunicira na engleskom jeziku na kojem je komunicirao kod državnog tužioca.

-  Predsjednica suda je odbila zahtjev za izuzeće kao neosnovan, jer je osumnjičeni C.J.H. svojim potpisom kod tužioca potvrdio da razumije engleski jezik, pa angažovanjem tumača na tom jeziku je ispoštovano njegovo zakonsko pravo da se postupak vodi na njegovom jeziku ili na jeziku koji razumije, pri čemu nema razloga za izuzeće postupajućeg sudije za istragu. Nakon odluke predsjednice suda, nastavljeno je saslušanje osumnjičenih, dodaju iz suda.

Nakon saslušanja na okolnosti za određivanje pritvora sudija za istragu je, kako ističu, odredio pritvor C.J.H i K.D.H. nalazeći da stoje konkretne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva kod činjenice da su strani državljani i da ih ni jedna okolnost ne vezuje za Crnu Goru, a osim toga se istima za sada ne može sa sigurnošću utvrditi identitet, pri čemu je od njih privremeno oduzeto više putnih isprava od kojih neka glase na različita imena, te da je za njima raspisana Interpolova potjernica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:21