Ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
01/12/2022 u 09:30 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična priјava protiv pet službenika nekadašnje Podgoričke banke: S računa skinuto 19.000 eura

Optuženi se terete da su u periodu od decembra 2019. do decembra 2020. izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju

Podgorička policiјa podniјela јe krivičnu priјavu ODT protiv pet službenika bivše Podgoričke banke, zbog sumnje da su u periodu od decembra 2019. do decembra 2020. godine, izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

– Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili pomenuta krivična djela tako što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu podizala novac s računa oštećenog lica od čega je veći dio zadržavala za sebe. Takođe se sumnja da su T.B., R.B. i M.S., tadašnji službenici pomenute banke, sa svojih korisničkih naloga izvršili nezakonitu isplatu sredstava sa računa u vlasništvu oštećenog lica i predali ga N.V. Na navedeni način su nanijeli materijalnu štetu oštećenoj za ukupan iznos od preko 19.000 eura. Osim toga na teret T.D. se stavljaju ista krivična djela koja je, kako se sumnja, izvršila tako što je unijela u elektronski sistem pomenute banke nezakonito ovlašćenje o raspolaganju sredstvima, kojim je N.V. ovlašćena da raspolaže sredstvima na računu oštećene, navodi se u saopštenju policiјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:20