Ulcinj  / - M.K.
28/10/2022 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična prijava protiv službenika, preduzeće "Komunalne djelatnosti" Ulcinj oštećeno za 2.800 eura

Sumnja se da je na rejonu naselja Donji i Gornji Štoj u Ulcinju, zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, vršeći naplatu novca korisnicima, prisvajao uplaćeni novac

Ulcinjska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (45) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

- Naime, A.D. je, sumnja se, kao službenik u preduzeću d.o.o. "Komunalne djelatnosti" Ulcinj, tokom ljetnjih turističkih sezona 2019., 2020. i 2021. godine na rejonu naselja Donji i Gornji Štoj u Ulcinju, zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, vršeći naplatu novca korisnicima, prisvajao uplaćeni novac, navodi se u saopštenju.

To je realizovao, kako se sumnja, na način što je izdavao priznanice korisnicima na tačan iznos koji su uplaćivali, da bi nakon toga u tim istim priznanicama, istih oznaka, mijenjao i brisao, odnosno upisivao druge brojeve, prikazivao umanjene brojeve i takve priznanice sa umanjenim iznosima uplaćenog novca prikazivao u blagajnu navedenog preduzeća, a sve u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist čime je oštetio navedeno preduzeće za iznos od 2.812 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 16:56