полиција, илустрација / - полиција, илустрација
10/03/2022 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривична пријава против запослених у филијали банке у Бару

М.М. и В.Ј. се сумњиче за кривично дјело злоупотреба службеног положаја у привредном пословању путем помагања и путем подрстрекавања

Полиција је основном државном тужиоцу у Бару поднијела кривичну пријаву против М.М. (50), руководитељке филијале једне банке у том граду и против В.Ј. (63), запослене у тој филијали као кредитни референт.

Како су саопштили из Управе полиције, сумња се да су осумњичену 25. фебруара 2016. године у својству одговорних лица ове банке, филијале у Бару, злоупотребом свог положаја и повјерења у погледу коришћења личних података клијената банке и располагања имовином клијената банке и саме банке, прекорачењем граница свог овлашћења и невршењем своје дужности, прибавиле противправну имовинску корист у укупном износу од 15.000 еура, те тиме нанијеле штету клијенту и банци у истом износу.

 - Они су ово дјело извршили на начин што је М.М. неовлашћено, без присуства и овлашћења клијента приступила личним подацима из базе података клијената банке, те је од  В.Ј. захтјевала да на основу представљеног захтјева који је лажни у погледу постојања овлашћеног подносиоца захтјева за добијање кредита, креира кредитну документацију на име оштећеног клијента - наводе из полиције.

Након овога, како додају, В.Ј. је поступајући по наређењу М.М. и упркос прописаном акту банке процедура за отварање трансакционих рачуна за извршавање националних и међународних платних трансакција и иницирање трансакција креирала кредит на име клијента банке у износу од 15.000 еура, одобрила, у стварности лажно креиран, кредит на име овог клијента, који новац је присвојила за себе.

М.М. и В.Ј. се сумњиче за кривично дјело злоупотреба службеног положаја у привредном пословању путем помагања и путем подрстрекавања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:12