Споменик Чупићу у Никшићу / - фото: Дан
13/06/2021 u 12:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривична приjава због скрнављења споменика Љубу Чупићу

Из ГИ 21. маj су оциjенили да jе поступак особе са снимка неугодан и узнемируjући и да представља понижење за сваког грађанина Црне Горе коjи држи до поштовања и захвалности према умрлима и националним хероjима

Грађанска инициjатива (ГИ) 21. маj подниjела jе кривичну приjаву Основном државном тужилаштву и Центру безбjедности Никшић због синоћњег скрнављена споменика Љубу Чупићу у том граду.

Из те организациjе су казали да су подниjели кривичну приjаву како би се провjерило да ли jе особа са снимка извршила кривична дjела изазивање националне, расне и вjерске мржње, повреда споменика или било коjег другог кривичног дjела за коjе се гоњење предузима по службеноj дужности.

Из ГИ 21. маj су оциjенили да jе поступак особе са снимка неугодан и узнемируjући и да представља понижење за сваког грађанина Црне Горе коjи држи до поштовања и захвалности према умрлима и националним хероjима.

- Евентуална оправдања да jе посриjеди шала, да jе неко потенциjално био у алкохолисаном стању, да ниjе знао гдjе уринира и да му ниjе познат историjски значаj споменика представљало би намjерно срачунате изjаве како би се радња извршиоца квалификовала на што блажи начин, а сами инцидент релативизовао - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:24