ilustracija / - УП
12/07/2023 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivične prijave protiv četiri osobe, oduzete cigarete i duvan

Kako su istakli iz policije, oduzeto je ukupno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova, 1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su juče u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina sproveli lokalnu akciju u cilju suzbijanja pojavnih oblika sive ekonomije, kojom prilikom su izvršili kontrolu i pregled 11 objekata na teritoriji Nikšića po kom osnovu su podnijeli krivične prijave protiv četiri lica i prekršajnu prijavu protiv jednog lica.

Kako su istakli iz policije, oduzeto je ukupno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova,  1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura.

- Sa preduzetim aktivnostima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da se u radnjama V.D., M.G., L.M. i S.Č. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina i protiv njih su podnijete krivične prijave u redovnom postupku. navode ou policije.

Zajedničke aktivnosti službenika Uprave policije i službenika Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom su jedan od primjera sistemskog pristupa-sinhronizovanog djelovanja odnosno mehanizma u borbi protiv kriminala koje nastavljaju kontinuitet u cilju suzbijanja sive ekonomije, nedozvoljene trgovine i svakog drugog nezakonitog djelovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:53