Полиција, илустрација / - Фото Портал
30/12/2021 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

В.д. директора "Вектра Боке" и три особе осумњичени да су оштетили буџет државе за 473.000 еура

Обзиром да „Плажа Бока“ није имала потраживања према АД „Вектра Бока“ а све у намјери да изигра или оштети повјериоце АД „Вектра Боке“, на тај начин су оштећени повјериоци АД „Векра Бока“ у укупном износу од 466.028 евра

Службеници Управе полиције су током децембра поднијели четири кривичне пријаве против четири особе због сумње да су дјелима из области привредног криминала причинили материјалну штету буџету Црне Горе у износу од око 473.000 еура.

Како је саопштено из полиције, кривична пријава је поднијета против П.М. (66) из Подгорице због сумње да је извршио кривично дјело оштећење повјериоца у продуженом трајању. 

 - Он је, сумња се, у својству вршиоца дужности извршног директора АД „Вектра Бока“ из Херцег Новог, током 2020. и 2021. године, у тренутку када су жиро рачуни наведеног привредног субјекта били у блокади од стране више повјерилаца међу којима су Управа прихода и царина и Општина Херцег Нови, тачније када је наведени привредни субјект постао неспособан за плаћање, у намјери да оштети друге повјериоце дао налог да се закључи више уговора о цесији - наводе из полиције.

На основу тих уговора, потраживања која је АД „Вектра Бока“ имала према својим дужницима, П.М. је, како додају,  уступио одређеним повјериоцима наведеног привредног субјекта и на тај начин их ставио у повољни положај у односу на остале повјериоце.

 - Пријављени П.М је у истом периоду, у истој намјери  дао налоге и да се дио потраживања које је АД „Вектра Бока“ имала према својим дужницима, а на основу закључених уговора о цесији, уступе неосновано другом привредном  субјекту „Плажа Бока“ д.о.о. Херцег Нови чији је оснивач АД „Вектра Бока“ - наводе они.

Обзиром да „Плажа Бока“ није имала потраживања према АД  „Вектра Бока“ а све у намјери да изигра или оштети повјериоце АД „Вектра Боке“, на тај начин су оштећени повјериоци АД „Векра Бока“ у укупном износу од 466.028 евра. 

 - Осим наведеног, кривичне пријаве су поднијете и против двије особе које су извршиле кривично дјело грађење објекта без пријаве и документације за грађење,  а против једне особе поднијета је кривична пријава за кривично дјело фалсификовање исправе - закључили су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. novembar 2022 17:58