/ -/- ПРИВОЂЕЊЕ КРСТОВИЋА - ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
29/03/2022 u 12:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крстовић: Абазовић и Кривокапић се хвалили акцијом, мени и мојој ћерки је све смјештено

Шпедитер из фирме Крстовића и из Бара детаљно су свједочили о начину пословања и о спорним контејнерима и навели да од стране оптужених није било никакве сумњиве радње

У Подгоричком Вишем суду саслушањем свједока настављено је суђење Будимиру и Марини Крстовић због  1,400 килограма кокаина који је пронађен у товару банана које су поручене за њихову фирму. Будимир Крстовић је и овај пут нагласио да сумња да је он унапријед одређен да буде за ово осумњичен. Истакао је да нема ни једног аргумента против њега и његове ћерке .

Нуде јемство од пет милиона еура 

Будимир и Марина Крстовић понудиће Вишем суду јемство од укупно 5.000.000 еура у некретнинама како би се од оптужби за шверц 1.206 килограма кокаина бранили са слободе, казао је након суђења њихов адвокат Драгољуб Ђукановић.

Ккао је казао,  рођаци Крстовића понудили су двије породичне куће у Подгорици док је Будимир Крстовић понудио хладњачу у Зети гдје је пронађен товар са дрогом као и кућу у Београду.

 

Суд одбио јемство за Крстовиће вриједно више од два милиона еура

"КОНТЕЈНЕР ЈЕ ИМАО 24 ЧАСА ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ"

-Моје питање је ко је полицји јавио да ја будем "жртва". Поднијећу кривичне пријаве...Дајте ми један аргумент за ово"-казао је између осталог  Крстовић и нагласио да је контејнер имао 24 часа обезбјеђење и видео надзор.

-Накнадно је резана пломба. Ово су смишљено урадили. Моја фирма је међу првих сто фирми у последњих 20 година...Ово је мој град. У 67 години Будо нашао да купује коакин...(рекао је Крстовић желећи да објасни да он нема везе са поменутом дрогом)...Зашто су се господин Абазовић и Кривокапић хвалаили успјешном акцијом, којом кацијом? Дрога је седам дана прије откривена....У затвору је на зид исписан код акције...-казао је између осталог Крстовић.

Крстовић је рекао да је полиција саопштила да се ради о 1,400 килограма кокаина и питао гдје је нестало 200 килограма. Он је питао зашто није Лучка капетанија саслушана и неко из полиције.

ШПЕДИТЕР: СВЕ ЈЕ РАЂЕНО КАО И СВАКИ ПУТ ДО САДА

Шефкети Енис, шпедитер фирме "Сан Франциско" која је у власништву Крстовића, казао је у исказу свједока да није знао да је у товару била дрога. Истакао је да се Крстовићи никад, па ни овај пут, нису с неком посебном намјером интересовали специфично за неки од контејнера, већ да је све рађено као сваки пут. Додао је да јеједина обавеза Марине Крстовић била да му путем мејла достави документацију о набавци робе.

Он је нагласио да му је Будимир Крстовић рекао за ову пошиљку да  два контејнера иду за Подгорицу а један за Србију. Истакао је да никад нису по броју контејнера одлучивали гдје ће који да пошаљу.

-Није било посебних инструкција од стране Будимира и Марине ни тог дана...Банана је банана..Ја нисам у Бару шпедитер, нисам тамо могао да видим контејнере...Није било никаквих неправилности код контејнера који су дошли у магацин..Развозили смо и  раније робу и у Црну Гору и у Региону...Ова пошиљка је могла да заврши било гдје...-казао је свједок.

Он је навео да су шпедитерске обавезе у Бару, у Луци, завршавали  преко фирме "Топ Логистик" и да су камионе за транспорт ангажовали преко друге фирме. Наглашивши да Крстовићи нису могли да одређују и нити су икад одредили ко ће бити возач.

РОБА ПРОШЛА СВЕ КОНТРОЛЕ

Шпедитер фирме " Топ Логистик" Иван Луколић казао је да није знао да се у контејнерима налази кокаин. Он је казао да су од три, два контејнера била на скенер и да је одлучено од стране Крстовићеве фирме да с , контејнер који не иде на скенер пошаље за Србију.

-Читава "Порт оф Адриа" је под камером, ту се не може приступити без дозволе. Пломбе на контејнерима нису биле повријеђене. Фито иснпектор је осјетио по мирису и изгледу банане да је роба у реду. Царина одређује који контејнер ће ићи на скенер. Пакет са стране цијепамо само када треба да се узме узорак, а то је сваки трећи контејнер отприлике...Када је рађен скенер и инспекција, мислим да је присутан био цариник Срђан Булатовић...Возач Зорић Здравко је био присутан током претоварања робе за Србију, а она која иде за Подгорицу се не претовара, не дира се, вози се контејнер поосебним тегљачима...Крстовићи и њихов шпедитер нису се неуобичајно интересовали за ову пошиљку...-казао је он између осталог.

Казао је да  мисли да би примјетио да је пломба оштећена или фалсификована и ддоао да се данас ипак све може ископирати...

КОНТРОЛА ОДРАЂЕНА "ЊУХОМ", НЕСТАНАК ТЕРМОЏЕКА

Марина и Будимир Крстовић тврде да инспектор није могао да дотакне банане и да их види, као што је то Луколић навео, јер се отвор гдје су ручке пакета налазио са стране и изузетно се ради о малом простору између товара. 

-Марина је питала да ли је фитосанитарна контрола одрађена њухом и додиром, оком, на шта је свједок казао да у овом случају испада тако тврдећи да је инспектор могао да додтакне бабане.

Марина је навела да је термоџек битан јер на осниову њега се може открити да ли је отваран контејнер. Објаснила је да се он налази на почетак и крај товара, унутар контејнера и мјери промјену температуре. Она је казала да је када је ухапшена полиција одвела у њихов магацин, гдје је све било разбацано и воће уништено, и питала да тражи термопџек. Како је рекла то јер мала справица, попут наљепнице..и нису је могли пронаћи.

Наводи истраге 

Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што је полиција у њиховом магацину, у зетском селу Мојановићи надомак Подгорице, 24. августа прошле године пронашла  1.200 килограма кокаина. Марина и Будимир Крстовић су пред истражитељима тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом.

Банане које је наручила Марина Крстовић за фирму „Сан Франциско“ у власништву су њеног оца Будимира су утоварене на МСЦ „Катyа“, који је из Луке Боливар кренуо према Панами. За сада није познато да ли су контејнери са бананама из Панаме наставили транспорт бродом „Катyа“ према Малти или су претоварени на неки други теретњак. Брод „Charlotte“ је из Луке Ђоја Тауро преузео контејнере са нарученим бананама и превезао их до Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:05