/ ПРИВОЂЕЊЕ КРСТОВИЋА - ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
31/03/2022 u 12:08 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крстовић: Дрога је откривена у Бару, рекли су ми да је ДЕА ухапсила још једну особу

Крстовић је позвао Владу, директора Управе полиције Зорана Брђанина и надлежне да дају аргумент за све ово за шта терете њега и његову ћерку. Изричито и овај пут тврди да тога нема

У Подгоричком Вишем суду саслушањем свједока настављено је суђење Будимиру и Марини Крстовић због 1,200 килограма кокаина који је пронађен у товару банана које су поручене за њихову фирму. Тако је данас свједочио Здравко Зорић, возач камиона који је превезао бродски контејнер а за који тврди да није знао да је споран. Исказ у својству свједока дали су и радници фирме Крстовића, Дејан Вујовић и Ратко Радичевић, који су навели да су и тог дана као и сваког пословали на уобичајан начин.

Крстовић: Абазовић и Кривокапић се хвалили акцијом, мени и мојој ћерки је све смјештено

ДРОГА ОТКРИВЕНА У БАРУ, А НЕ У МАГАЦИНУ

Будимир Крсовић је навео да жели да Суд констатује да је предметна дрога пронађена и откривена у Луци Бар а не у његовом магацину. Додао је да је цариник који је тог дана радио знао да је у спорни контејнер. Он је истакао да му је речено да је ДЕА ухапсила још једну особу и да се наводно то лице налази у Албанију.

-Је ли у реду да Влада сазове конференцију и да се хвали запљеном кокаина и да је то забиљежено у Европској комисији....(казао је Крстовић упућујући на то да су он и његова ћерка невини оптужени) Ја нећу да прозовем цијелу полицију, али то има везе јер је на основу кривичне пријаве је покренута оптужница...Ја живим да неко каже да сам поштен човјек, ја и моја ћерка. Нисам дилер дроге. Лицем које је ухапшено од стране ДЕА-е се нико није бавио. Како полиција нађе осумњиченог кад се обије трафика, ауто...По овом питању нису ништа покренули...- нагласио је Крстовић.

Он је позвао Владу, директора Управе полиције Зорана Брђанина и надлежне да дају аргумент за све ово за шта терете њега и његову ћерку. Изричито  и овај пут тврди да тога нема.

НАДЛЕЖНИ НИСУ ПРЕГЛЕДАЛИ ТОВАР

Сјутра о јемству

У подгоричком Вишем суду, сјутра би требало да буде предато јемство за Марину Крстовић. 

Подсјећамо, Будимир и Марина Крстовић понудиће Вишем суду јемство од укупно 5.000.000 еура у некретнинама како би се од оптужби за шверц 1.206 килограма кокаина бранили са слободе, казао је након суђења њихов адвокат Драгољуб Ђукановић.

Како је казао, рођаци Крстовића понудили су двије породичне куће у Подгорици док је Будимир Крстовић понудио хладњачу у Зети гдје је пронађен товар са дрогом као и кућу у Београду.

Возач камиона, Здравко Зорић, који је трансортовао предметни контејнер до фирме Крстовића, казао је да није знао да је унутра дрога.

-Када су утовбарили контејнер на камион, знао сам да морам на скенер. Цариник ми је рекао да, и ако је један камион био испред мене, прво ради скенер камиона и товара који ја возим. ..После тога је дошао цариник и фитосанитарни иснпектор. Пошто су скинули пломбе, отворили су контејнер и само су рекли да се затвори. Ништа нису дирали да рукама прегледају. Након пола сата дошао је цариник и ставио црногорске пломбе ( то је процедура). Када сам стигао у Мојановиће, прво је мој  истоваран камион ког колеге јер је он први и утоварен а затим мој. Након што је истоварено 4,5 палета упала је полиција- навео је он.

Казао је на питања  тужилаштва да су пломбе на контејнеру биле на свом мјесту, све док није стигао цариник, фитосанитарна инспекција и шедитер из Бара. И овај свједок је казао да је у магацину Ктсовића све било нормално и да су радили као и уобичајно. 

КАПИЈЕ  МАГАЦИНА ОТВОРЕНЕ ДО КРАЈА РАДНОГ ВРЕМЕНА

И овај свједок, као и Дејан Вујовић и Ратко Радичевић, навели суд а су капије  магацина Крстовића биле отворене, што је сваки пут случај и затварају се до краја радног времена.

И Вујовић и Радичевић су навели да су те двије капије тешке око 200, 300 килограма и да их морају макар три особе ручно затварати а дуге су око 30 метара. Изјавили су да нису видјели да ли је неко затворио капију  и да је могуће да је полиција када је почела претрес затворила.

Пред судом је објашњено од стране Крстовића, да  има капија на почетак па се затим дође до магацина и на крају капија за излаз. Додајући да је све то као " тунел", и камион нема простора у магацину код хладњача да се окрене, већ мора да настави право до капије за излаз.

Тог дана су, према ријечима свједока, у фирму била три радника која су истоварала робу и возач. Нико, како наводе, се није налазио у дворишту или код капија.

УПАД ПОЛИЦИЈЕ И КОНТРОЛА ПАКЕТА

И Вујовић и Радичевић навели су да је и та роба као и свака друга складиштена на уобичајан начин. Нису је, како тврде, посебно одвалаи, већш је смјештена  гдје је и роба из првог камиона.

Радичевић је казао да они након истовара сваке робе раде контролу квалитета, али да због упада полиције то нису овај пут могли урадити.

-Када се истовари роба, кад се заврши цијели истовар, врши се контрола квалитета. Узме се неколико пакета и отворе се, овај пут то нисмо могли да урадимо јер након 4,5 истоварених палета упала је полиција...Ми нисмо завршили истовар...-навео је он између осталог.

Марина Крстовић и Радичевић су навели да су се неколико пута већ жалили на квалитет робе добављача из Еквадора и да о томе имају забиљешке. Они су закључили да је слабији квалитет јер су вршили поменуте контроле након истовара и отварали пакете. 

Наводи истраге 

Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што је полиција у њиховом магацину, у зетском селу Мојановићи надомак Подгорице, 24. августа прошле године пронашла  1.200 килограма кокаина. Марина и Будимир Крстовић су пред истражитељима тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом.

Банане које је наручила Марина Крстовић за фирму „Сан Франциско“ у власништву су њеног оца Будимира су утоварене на МСЦ „Катyа“, који је из Луке Боливар кренуо према Панами. За сада није познато да ли су контејнери са бананама из Панаме наставили транспорт бродом „Катyа“ према Малти или су претоварени на неки други теретњак. Брод „Charlotte“ је из Луке Ђоја Тауро преузео контејнере са нарученим бананама и превезао их до Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:26