/ ПРИВОЂЕЊЕ КРСТОВИЋА - ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
28/02/2022 u 15:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крстовићи изнијели одбрану пред судом: Изричито негирали наводе оптужнице о шверцу кокаина

И данас су више пута саопштили да нису криви и да нису починили ни једно дјело које би могло да их доведе у везу са наводима оптужнице

Будимир и Марина Крстовић, данас су у подгоричком Випем суду изнијели одбрану поводом навода да су повезани са шверцом 1.206 килограма кокаина. Они су поново негирали кривицу и изричирно саопштили да немају везе оним за шта их Више државно тужилаштво терети.

Они су пред судом навели одбрану која се поклапа са оним што су изјавили и током контроле опружнице. И тада и данас су више пута саопштили суду да нису кирив и да нису починили ни једно дјело које би могло да их доведе у везу са наводима оптужнице.

Суд одбио јемство за Крстовиће вриједно више од два милиона еура

Подсјећамо, током контроле опружнице, Будимир Крстовић казао да је случај шверца 1.206 килограма кокаина против њега и ћерке Марине намјештен. Марина Крстовић је навела и тада да је пословање са добављачем из Еквадора било по прописима.

Подсјећамо, како је раније и писао портал Дан, Марина је и током полицијске истраге негирала да је повезана са шверцом кокаина. Она је тада, како нам је саопштила одбрана, прошла полиграфско испитивање.

Подсјећамо, Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што је полиција у њиховом магацину у зетском селу Мојановићи, пронашла И заплијенила 1.400 килограма кокаина, како је тада саопштено.

Банане су утоварене на МСЦ Катyа који је из луке Боливар кренуо према Панами. Затим је  брод "Charlotte" из италијанске луке Ђоја Тауро преузео спорни  контејнере и превезао га до Луке Бар.

Одбрана jе раније затражила обуставу поступка и предложила Вишем суду да Крстовиће уз положено jемство у виду милионски вриjедне некретнине пусти да се у даљем поступку бране са слободе.

- Након спроведене истраге и анализе свих прикупљених доказа и података, Више државно тужилаштво у Подгорици је дана 23.12.2021. године, подигло оптужницу против окривљених Б.К. и М.К., због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога – кокаин у количини од 1.206,253 килограма, која оптужница је достављена Вишем суду у Подгорици ради одлучивања по истој- саопштили су раније из ВДТ-а.

Адвокат Стефан Јовановић казао је раније за портал Дан да је његова брањеница негирала кривицу и да је прошла полиграфско тестирање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:12