/ - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
16/06/2023 u 14:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kvon iz spuškog zatvora obavljao milionske transakcije?

U proteklih nekoliko dana, sa Kvonovog "kripto novčanik" je zamijenjeno nešto više od 6,5 miliona dolara u stabilnu kriptovalutu

Kombinovane transakcije od oko sedam miliona eura napravljene su sa "kripto novčanika" južnokorejskog državljanina Do Kvona, dok se on nalazi u spuškom zatvoru. Profesor Dževu Čo iz Seula, koji preko godinu prati Kvonove aktivnosti, kaže da je to smisleno jedino ukoliko je nekadašnji "kralj kriptovaluta" imao pristup internetu ili je u tajnosti podatke predao nekom drugom.

Ako "kripto novčanik" zaista pripada Kvonu, onda je nejasno ko je izvršio transakcije, pošto je on u pritvoru, piše DL News

image

Skrinšot: https://www.dlnews.com/

- SKRINšOT: HTTPS://WWW.DLNEWS.COM/

U proteklih nekoliko dana, sa Kvonovog "kripto novčanik" je zamijenjeno nešto više od 6,5 miliona dolara u stabilnu kriptovalutu, koristeći decentralizovane razmjene Unisvap i Curve.

Do Kvonu i njegovom saradniku određen ekstradicioni pritvor: Prihvaćeno jemstvo, ali ostaju iza rešetaka

Tokom jednom dana u posrednički novčanik poslato je 500.000, koji je zauzvrat prebacio 450.100 kriptovaluta u novčanik kreiran u septembru 2021.

Prije ove transakcije, posljednje promjene su bile 28. februara, navodi DL News.

Kvon je optužen da je koristio falsifikovane pasoše u Crnoj Gori, a uhapšen je na podgoričkom aerodromu 23. marta, prilikom pokušaja da se ukrca u privatni avion za Dubai.

On je ranije negirao optužbe i zatražio kauciju od 400.000 eura, što je odbijeno. I SAD i Južna Koreja zatražile su njegovo izručenje zbog optužbi za prevaru od najmanje 40 milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:12