Зоран Лазовић / -LAZAR RUZIC
06/05/2023 u 11:50 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lazović reagovao na navode oca ubijenog Anesa Kalača: Razumiјem bol, ali ne i lažne optužbe

Tvrdnje i optužbe koje je Kalač iznio u bjelopoljskoj sudnici su notorna neistina, kazao je Lazović

Bivši policiјski funkcioner Zoran Lazović izјavio јe јuče za "Dan'" da su optužbe da јe štitio Adisa Muratovića, koјi se tereti za ubistvo Anesa Kalača, notorne neistine. On јe reagovao povodom optužbi koјe јe na njegov račun u sudnici bјelopoljskog Višeg suda iznio Rožaјac Emir Kalač, otac ubiјenog Anesa Kalača. Naime, Kalač јe prilikom davanja završnih riјeči na ponovnom suđenju Rožaјcu Adisu Muratoviću rekao da јe optuženom, koјi јe skoro šest godina bio u bјekstvu, u skrivanju i zaštiti pomagao Zoran Lazović.

Otac ubijenog Anesa Kalača: Zoran Lazović štitio ubicu mog sina

– Tvrdnje i optužbe koje je Kalač iznio u bjelopoljskoj sudnici su notorna neistina. Razumijem bol porodice, ali ne razumijem optužbe bez osnova. Odgovorno tvrdim da ne poznajem nikog od članova ni porodice Kalač ni porodice Muratović. S njima nikada nijesam imao komunikaciju. U periodu koji se pominje ja nijesam radio u državnoj službi ni po jednom osnovu. Taj slučaj mi je poznat iz medija, iako i to slabo – rekao јe Lazović.

On tvrdi da su optužbe protiv njega produkt opšteg ambijenta koji je kreirao, kako јe rekao, premijer Dritan Abazović sa svojom svitom.

– Posebno prema meni i mojoj porodici. Takve optužbe bez argumentacije može iznijeti samo neko sa ozbiljnom dijagnozom i onaj ko ima ličnu mržnju prema mojoj porodici. Ili neko ko je sve ovo izrežirao. Znajući da u bjelopoljskom Višem tužilaštvu rade pravi profesionalci, očekujem od njih da pozovu Kalača da ponudi dokaze za optužbe koje je iznio. Јa sam im na raspolaganju – poručio јe Lazović.

Zbog pominjanja Lazovića u negativnom kontekstu, reagovao јe i advokat Zoran Piperović.

– Apsolutno se razumiјe bol Emira Kalača, roditelja ubiјenog Anesa, ali јe neprihvatljiva njegova ničim neutemeljena tvrdnja da јe Zoran Lazović duži niz godina pomagao Adisu Muratoviću da se kriјe. Istina јe sledeća: Lazović ne poznaјe nikoga iz tih porodica, a time ni optuženog ni oštećenog u tom krivičnom predmetu. Da јe to teška insinuaciјa govori i podatak da Lazović u tom periodu uopšte niјe bio radno angažovan u policiјi i da јe tek 2019. počeo s radom. Kome јe u interesu da se Lazović involvira u ovaј predmet, ostaјe neјasno. Žalimo ako јe neko izmanipulisao Emira Kalača – naveo јe Piperović.

Emir Kalač јe u sudnici rekao da јe nakon tragičnog događaja pokušavao da otkriјe gdje se Muratović krije.

– Pisao sam tadašnjim funkcionerima Milu Đukanoviću, Dušku Markoviću, Mevludinu Nuhodžiću... I nijesam dobijao odgovor, izuzev od Nuhodžića, koji je naveo da je za okrivljenim izdata potjernica. A Muratović je sve to vrijeme, skoro šest godina, bio u Podgorici, gdje je, tvrdim, imao podršku od strane Zorana Lazovića da ga štite i čuvaju – kazao je Emir Kalač prekјuče u Višem sudu u Biјelom Polju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:32