/ foto: srđa boljević
22/11/2022 u 14:58 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazović ostaje u pritvoru: Odbijeno milionsko jemstvo

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici je, postupajući po žalbi SDT-a, povodom iste i po službenoj dužnosti, ukinulo rješenje sudije za istragu ovog suda kojim se prihvata jemstvo

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se Viši službenik ANB-a Petar Lazović brani sa slobode, ali je krivično Vanraspravno vijeće Višeg suda, postupajući po žalbi Specijalnog tužilaštva, ukinulo odluku o prihvatanju jemstva i Petar Lazović ostaje u pritvoru.

Rok za podizanje optužnice protiv Lazovića ističe u januaru

- Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici je, postupajući po žalbi SDT-a Kt-s Br.12/22 od 18.11.2022. godine, povodom iste i po službenoj dužnosti, ukinulo rješenje sudije za istragu ovog suda Kris.br.64/22 od 15.11.2022. godine, kojim se prihvata jemstvo od strane branioca okrivljenog P.L., a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, procijenjene ukupne vrijednosti 1.540.00,00 eura, kao i gotovog novca u iznosu od 100.000,00 eura, vlasništvo Z.L., uz izricanje mjere nadzora zabrana napuštanja glavnog grada uz obavezu povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave, te naložilo sudiji za istragu ponovno odlučivanje- saopšteno je iz Višeg suda.

Viši sud odbio jemstvo za Lazovića vrijedno više od 1,2 miliona eura

Podsjećamo, Specijalnom državnom tužilaštvu ranije je proslijeđe  predlog za jemstvo za Lazovića. Tim predlogom porodica Petra Lazović Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine i 100.000 eura u gotovini. To glasi na ime jemstva da Lazović neće pobjeći ako dođe do ukidanja priotvora.

Lazović će se braniti sa slobode: Sud prihvatio milionsko jemstvo

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana Višem sudu u Podgorici ponuđeno je jemstvo za osumnjičenog službenika policije Petra Lazovića, potvrđeno je za portal Dan od više izvora bliskih odbrani i Višem sudu.

Podsjećamo, Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:40