/ Адвокат Дамир Лекић
18/11/2021 u 16:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић: Мараш имао све дозволе за ископавање шљунка, брани се са слободе

Мараш је навео да је власник земљишта на којем је затечен шљунак више од 20 година и да се ради о љунку који је у ранијем периоду ископан

Предраг Мараш, један од осумњичених за незаконито експлоатисању шљунка, након саслушања код тужиоца пуштен је да се брани са слободе, сазнаје портал Дан. 

-Управо је завршено саслушање Предрага Мараша у својству осумњиченог пред ОДТ Подгорица, поступајућим тужиоцем Вукасом Радоњићем. Исти је изнио  одбрану, одговарао је напитања браниоца и тужиоца и изнио је све податке и  чињенице које су од одлучног значаја за утврђивање да ли има елемената бића кривичног дјела у односу на које је против њега поднијета кривична пријава. Истакао је  да је концесије имао за вађење шљунка у кориту ријеке Цијевне и Мораче до 2009. године, а да је власник земљишта  на којем је затечен шљунак више од 20 година-казао је у изјави за портал Дан адвокат Дамир Лекић.

Лекић је навео да је "последњи пут Мараш из корита ријеке Мораче и Цијевне вадио шљунак 2008. године а са свога земљишта 2011. и 2012. године".

-Мараш је навео да је затечени  шљунак који је пронађен из тог периопда, да се и сти тешко продавао и да је заправо исти ту затечен јер је ту смјештен и складиштен у претходном периоду...а не у периоду након 2017. у односу на његово земљиште, те му је исти служио како би га продао и сматра да је легитимно да га прода јер се ради о шљунку који је ископао у времену када је за ту радњу имао сва могућа одобрења. У прилог тога приложио је сву документацију, истакао је да су биле све инспекције и да никад није констатована било каква неправилност- додао је адвокат Лекић.

Лекић је навео да се и отац осумњиченог бавио ископом шљунка и да су тај посао наставили његови синови.

-Имао је фирму, након њега су његови синови наставили да ваде ископ шљунка уз све могуће дозволе. Након 2009. до дана данас обраћали су се државним органима за добијање дозвола, нису добијали допзволе и зато се више нису тиме бавили.... Сав пјесак који је затечен јуче је из тог периода, исти је ту стајао како би га продао .,.. није га лако продат...продаје се времена на вријеме...Дакле из његове одбране, а коју поодупиру докази, испада да се сасвим легално бавио експлоатацијом шљунка-нагласио је Лекић.

Подсјећамо, подгоричка полиција је у сарадњи са Основним државним тужилаштвом у Подгорици јуче привела више особа због сумње да су учествовали у незаконитом експлоатисању шљунка.

Нелегална експлоатација шљунка: Приведени Петровић, Мараш, Кликовац и Мугоша

Полиција је контролисала 12 локација - градилишта због чега је приведено  више пословођа и радника који су затечени на локацијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:54