/ - DAN
11/03/2022 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Липовина: Радње и сплетке не престају да ме задрже у притвору

А сад бих да кажем црногорској јавности да ћу потписати 40 година затвора само да изнесу један доказ против мене, наводи Саво Липовина

Цетињанин Саво Липовина обратио се редакцији портала Дан путем писма поводом његове ситуације везане за истражни притвор у којем се већ неко вријеме налази у спушком ЗИКС-у.

Писмо Липовине:

У притвору се налазим због основане сумне да сам извршио кривично дјело утаја пореза и прања новца, и то двије године а не како то наводи у медијима да се у упритвору налазим због дроге, убистава и ко за по још чему. Свједоци смо да су против више лица и криминалних организација од стране специјалног државног тужилаштва покретани поступци због истих кривичних дјела због којих се ја теретим, али смо исто свједоци да су сва лица којима је одређен притвор (а има и оних којима није) уз сагласности Специјалног тужилаштва пуштени послије највише три мјесеца да се у даљем току поступка бране са лободе.

Такође, у сазнању сам да су са организаторима закључивани споразуми о признању кривице, и то углавном ако су биле казне затвора њијесу дуже од три мјесеца. Ја апсолутно немам ништа против тих лица, само желим да упоредим свој случај са осталим случајевима на територији црне горе. Одговорно твроим да се због ових кривичних дјела једино ја налазим у притвору. На моје питање тужиоцу зашто ја нијесам стекао услов за укидање притвора а сви други јесу он ми је одговорио они су једно а ти си друго. По чему сам ја друго ако смо наводно сви извршили иста кривична дјела.

Па сад бившег шефа Миливоја Катнића питам што његовом пулену значи ова реченица, и ако знам одговор на ово моје птање, а то је да су сви у кумовским или „неким другим “везама. Али све је то изгледа небитно па нећу даље о томе.

Да поновим, у притвору се налазим због пореза, а не ни због дроге ни због убистава. А ако су већ тако знавени ови што састављају оптужнице, онда нека наведу дје је дрога, која су то убиства, гдје су ти штек станови, и ко пласира ове гнусне лажи и неистине и саставља оптужнице без иједног доказа, и по чијем наређењу се то ради и намјешта.

Па  пошто ме представише као монструма ево да их питам оће ли ме без доказа осудити и колику ћу казну добити, или ако не знају нека питају тога ко се упорно труди да ми без икаквог основа и разлога загорча живот. Кад већ имају мјере тај ног надзора из 2017. године на које се позивају зашто нијесу пресрели ту дрогу, штек станове и остало, ваљда би се то знало и не би ме пуштили да све то радим него би ме ада ухапсили са доказима, него подижу оптужницу а не знају ни која је дрога, ни гдје је дрога, ни колико је дроге, ни дје су штек станови,која су то убиства. А  био сам праћен све док су мјере на које се позíвају трајале, па ми није јасно што ме пуштисте све то да радим, сем ако и они нијесте то радили самном.ова оптужница је једна велика срамота тужилаштва.судећи судија ми већ четири пута прихвата јемство а по жалби тужилаштва апелациони суд укида рјешење и враћа на поновни поступак и то сваки пут различити разлози у рјешењима апелационог суда, и ево сад су се узадњем рјешењу сјетили да није утврђено имовно стање лица која су понудили јемство.

У притвору сам скоро двије године и још нијесам чуо да је из тог разлога некоме јемство одбијено, али како је и то у мом случају тражено , па и утврђено но, сад чекам да нађу неки пети разлог који до сада нијесу видјели, исто као што се предходна три пута нијесу сјетили да није утвроено имовно стање. Па ево се питам зашто се то дешава само у мом случају.а сад бих да кажем црногорској јавности да ћу потписати 40 година затвора само да изнесу један доказ против мене. На овај начин очигледно неко пласира нестините информације, врше притисаки на јавност  и без разлога ми цртају мету и угрожавају моју безбједност и безбједност моје породице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:41