Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
29/03/2023 u 16:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lišeni slobode bivši službenik Osnovnog suda Kotor, bivši službenik MUP-a i još jedno lice

Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova tereti se za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru i J.M. iz Budve za krivična djela falsifikovanje službene isprave

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon višemjesečne aktivnosti koja je sprovedena sa službenicima Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i finansijskih istraga, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su izvršile tri krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- B.B. (47) iz Budve, koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, tereti se za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se K.M. (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i J.M. (54) iz Budve, terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave - saopštili su iz UP.

U okviru ovog predmeta danas su, u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije, izvršeni pretresi na dvije lokacije, kojom prilikom je od J.M. oduzeta puška marke „Benelli“ sa 58 komada municije.

- Sumnja se da je K.M. kao službenik suda licu J.M. izdao potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako se u to vrijeme protiv njega vodio krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B.B. je potom, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti po prijemu zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja od strane J.M., suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B fizičkom licu, izdao odobrenje za nabavku vatrenog oružja - saopšteno je iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:24