Оптужени љекари / Dan
21/06/2022 u 13:50 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љекарима ће се поново судити због смрти бебе; Апелациони укинуо пресуду Вишег суда у Бијелом Пољу

Виjеће Апелационог суда утврдило jе да су у првостепеном поступку учињене битне повреде одредаба кривичног поступка коjе се ниjесу могле отклонити у поступку пред другостепеним судом

Апелациони суд уважио је жалбе ВДТ-а у Биjелом Пољу, оштећених Каришик Предрага, Салемовић Елдина, Кнежевић Славише и Ракоњац Вучића и њихових пуномоћника, укинуо пресуду Вишег суда и предмет вратио на поновно суђење.

Пресудом Вишег суда у Биjелом Пољу, оптужени љекари Томислав Jеремић, Звонко Пулетић, Хака Тахировић и Jела Цимбаљевић ослобођени су оптужбе да су извршили кривично дjело тешко дjело против здравља људи и кривично дjело непоступање по здравственим прописима за сузбиjање опасне заразне болести.

– Виjеће Апелационог суда утврдило jе да су у првостепеном поступку учињене битне повреде одредаба кривичног поступка коjе се ниjесу могле отклонити у поступку пред другостепеним судом. По оцjени виjећа Апелационог суда, првостепени суд ниjе узео као основ за одлучивање у поновљеном поступку након одлуке Врховног суда од 14.11.2018. године, измиjењену оптужницу Вишег државног тужилаштва у Биjелом Пољу од 26.2.2021. године, сматраjући да jе ВДТ у Биjелом Пољу измиjенило оптужницу на штету оптужених, већ раниjу оптужницу и своjу одлуку засновао на чињеничном утврђењу из раниjе оптужнице Вишег државног тужилаштва, што представља битну повреду одредаба кривичног поступка – саопштено jе из Апелационог суда.

Каришик: Ова пресуда је доказ да правда побјеђује

Ово је још један доказ колико су родитељи били у праву и колико доказа има да се љекари огласе кривим и осуде. Ова одлука је шамар судском вијећу и њиховој скандалозној пресуди. Насупрот њиховој кривици, везама и притисцима постојано стоје правда, упорност и љубав која нас је водила да истрајемо у овој вишегодишњој борби, казао је Предраг Каришик.

Првостепеном суду jе наложено да у поновљеном поступку отклони битне повреде из рjешења Апелационог суда и за основ приликом одлучивања узме измиjењену оптужницу Вишег државног тужилаштва у Биjелом Пољу од 26.2.2021.године, након чега ће бити у могућности да донесе нову и на

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:15