U / - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
11/04/2022 u 13:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукачевић ослобођен оптужби: "Докази и снимак потврдили да се ради о часном полицајцу"

Лукачевић је службеник Станице криминалистичке полиције за сузбијање привредног криминалитета, ЦБ Подгорица

Основни суд у Подгорици ослободио је оптужби Сима Лукачевића  да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја, сазнаје портал Дан.

Лукачевић је службеник Станице криминалистичке полиције за сузбијање привредног криминалитета, ЦБ Подгорица.

Подсјећамо, он је био осумњичен да 1.6.2020. у Подгорици, код ТЦ "Гинташ", није као службеник policije,  када су уочене цигарете за које се сумњало да су се илегално продавале, рпедузео све неопходне радње.

-Суд првог степена је донио ослобађајућу пресуду у односу на Сима Лукачевића због  кривичног дјерла злоупотреба службени положаја. Сви докази и видео запис, од сдамог почетка указивали су да се може доњети само оваква одлука. Претпостављам да ће се на ову пресуду тужилац жалити и вјерујем да ће жалба бити одвијена....Дакле од самог почетка, докази,  одбарна и сам Лукачевић тврдили суд а се ради о часном човјеку и полицајцу- казао је у изјави за портал Дан Дамир Лекић, адвокат који заступа Лукачевића.

Према наводима оптужног предлога, након што је са колегом З.Б. у возилу Ивице Златичанина пронашао различите врсте цигарета које је овај неовлашћено купио ради продаје и због чега је правоснажно осуђен пресудом Основног суда у Подгорици од 30. септембра прошле године за кривично дјело недозвољена трговина, Лукачевић није предузео све потребне мјере да се заплијењене цигарете и возило обезбиједе као докази о учињеном кривичном дјелу.

Према оптужници, Лукачевић је дозволио осуђеном да у више наврата отвори задња врата аутомобила и са задњег сједишта изнесе неколико торби и кеса са цигаретама и преда их неидентификованим лицима која су их сакрила на непознатом мјесту и тако омогућио да му не буду одузете све цигарете, као предмети недозвољене трговине.

Том приликом заплијењене су само 64 штеке у којима је би ло 640 паковања, за које је суд у правоснажној пресуди изрекао мјеру безбједности одузимања предмета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:59