/ - - FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ, DAN
29/05/2023 u 14:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majka Šejle Bakije: Dok sam je mrtvu držala Đokaj me gledao u oči i pucao

Đokaj je osumnjičen da je 30. septembra, oko 15.15, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije

Pred podgoričkim Višim sudom nastavljeno je suđenje za ubstvo Šejle Bakije zbog čega je optužen Ilir Đokaj. Postupak vodi sudija Veljko Radovanović. Pred sudom su danas u svojstvu svjedoka saslušni Šaban i Indira Bakija, roditelji  Šejle Bakije i njena sestra od ujaka koja je malojetna, zbog čega portal Dan neće navoditi njeno ime ni inicijale.

Indira Bakija je ostala pri ranijem iskazu u kojem je kod tužioca detaljno govorila o kobnom događaju. Njena malojetna sestra od ujaka je kazala da su se oni plašili Ilira jer ih je pratio. Šaban Bakija je kazao da je optuženi bez grama milosti više puta pucao u njihovu ćerku Šejlu.

(VIDEO) Otac ubijene Šejle Bakije: Ilir Đokaj je danonoćno pratio, dva puta nam je upao u kuću

Advokat Srđan Lješković, koji zastupa Đokaja,  izrazio je žaljenje zbog zločina koji se desio i tokom postavljanja pitanja pomenutim svjedocima iskaza izvinjenje ako ih nekim pitanjem remeti zbog težine same situacije.

"Dok sam je mrtvu držala, on je pucao"

Indira Bakija  je danas sudu navela da je Ilir Đokaj gledao u oči dok je ona pridržavala svoju mrtvu ćerku, koju je ubio sa pet hitaca i zapucao ka njima.

-Dok držim mrtvu Šejlu, on me u oči gleda i puca. Uzela sam u naručje mrvu Šejlu i dok sam govorila "ubi mi dijete, ubi mi dijete", izašao je iz kola i preko vrata dva puta pucao ka meni. Meni je pred očima još taj njegov pogled, pogled koji je oduševljen šta je napravo. Ubio je ženu koja ga je sa svojih 19 godina svojim rukama hranila...-kazala je majka od pokojne Šejle Bakije.

Prema njenim riječima, njena mlađa ćerkica je kobnog dana  istrčala iz škole i rekla da je vidjela Ilira Đokaja.

Đokaj priznao ubistvo Bakije: Rekli su da sam slikar, ali druge vjere

- Ušli smo u auto. On nas je kolima pratio. Nije pokazao da želi da nam se javi. Došli smo do kuće. parkirali smo se, on iza nas. Izašli smo iz auta. Šejla je vodila mlađu sestru u kuću. Izašao je i on iz svog automovila. Tvrdim da je tom prilikom došao u našu kuću da nas sve ubije. Da ugasi jednu porodicu- kazala je Indira Bakija.

Ona je navela da dok su se Šejla Bakija i Ilir Đokaj zabavljali, da joj se Šejla požalila da je on upao u njihovu kuću i da joj je uzeo neku svesku.

-Šejla je znala šta je on i ko je i koje je vjere. Mi poštujemo njegovu i sve vjere. Šejla je za njegovu slavu svojoj svekrvi nosila baklave i slatko, ja sam pravila, cvijeće za 8. mart, kupila sam joj haljinu da bude lijepa i ispoštuje njegovu slavu..Imam poruke od njegove majke koje to dokazuju, gdje mi se ona zahvaljuje...-naglašava majka od Šejle Bakije.

Dodala je da joj je Šejla jedne prilike rekla da je majka od optuženog Đokaja kazala:"Kako si lijepa, što ne staviš jedan krst oko vrata".

- Ni fizički ,ni pisihički nismo Šejlu mučili. Jedino je bilo to da smo razgovorom, kao svaki roditelj, dok je bila maloljetna  pričali da završi školu. On je dolazio do škole... neopravdani časovi, on je stariji od nje..Ponudili smo stan u Budvu kada su htjeli da se osamostale, da ne žive više kod njegovih. Taj stan nam je bio prazan...Nakon prekida njihove vanbračne zajednice primjetila sam da je Šejla pod stresom. Trudili smo se da bduemo tu za nju, da joj damo volje, da je podignemo....-kazala je Indira Bakija.

"Bez grama milosti je više puta pucao u nju"

Otac Šejle Bakije, Šaban Bakija, je nastavio sa iznošenjem iskaza odgovaranjem na pitanja advokata Srđana Lješkovića koji zastupa optuženog Đokaja. On je kazao da je  Đokaj bez grama milosti više puta pucao iz pištolja kobnog dana u njegovu ćerku.

- Apsolutno ne postoji bilo koja mogućnost da sam mu ja, ili bilo ko do moje prodoice, prijetio ili ga fizički napao. U početku nisam bio zadovoljan njihovom vezom. Nikad mu nisam prijetio, samo sam ga molio kad su krenuli da se zabavljaju da se okanu, jer je ona mlada, u tom smislu, jer nije bila punoljetna- kazao je otac od Šejle Bakije.

On je na pitanje advokata Lješkovića kazao da je jednom tagovarao sa bratom od optuženog. Oni su bili gosti kod nas. Mi nismo bili u kuću kod njih, nismo bili  pozvani. Kad je bila kod njih, bili smo malo ljuti nismo pričali sa njom, jer nas je ostavila, nikog od nas nije poslušala da se malo sačeka sa tim...- kazao je Šaban Bakija.

On je dodao da predmetnog dana Ilir Đokaj tokom razgovora na terasi njihove kuće nije bio agresivan i da je malo pričao.

-Optuženi je bez grama milosti direktno pucao i više puta pogodio Šejlu. Nekoliko metaka je ispalio direktno u nju, u gornji dio tijela. Tada sam krenuo ka njemu i on puca ka meni, ispaljuje jedan metak. .. Sa bartom od optuženog sam ranije razgovarao da ga zamoli d  nam više ne upada u kuću, baš da ga ne bi prijavili- naglasio je otac od Šejle Bakije.

On je kazao da je iz njene priče, koliko mu je ona rekla, shvatio da je Ilir Đokaj njegovoj ćerki upućivao ranije pogrdne riječi.

-Osim pisihičkog maltretiranja od strane njega, na koje mi se Šejla žalila, nije bilo ništa drugo. Nije je tukao... On je nju manipulisao- dodao je Šaban bakija.

Naveo je da je jedne prilike iza kuće pronašao mobilni telefon sa brojem koji je optuženi ostavio za njegovu ćerku i da je taj telefon uništio iz afekta, jer je Ilir Đokaj opet provalio u njihovo dvorište.

Šaban i Indira Bakija su sudu kazali da ne nema pištolja u njihovoj kući i da ga Šaban nikad nije ni imao, pa ni kritične prilike.

"Oni su moja porodica, bili smo u strahu"

Maloljetna sestra od ujaka Šejle Bakije, čije ime i inicijale nećemo objaviti zbog poštovanja kodeksa, je navela da kada su krenuli od škole su primjetili da ih prati Ilir Đokaj i da su bili uplašeni.

- Koliko se sjećam, kada smo stigli kući iz automobila je prvo izašla Šejla koja je ubrzanim korakom vodila mlađu sestru u kuću.. Oni su moja porodica, normalno je da budem i ja u strahu ako su i oni, on se konstantno vrtio tuda - kazala je između ostalog svjedokinja.

Dodala je da je primjetila da ih optuženi Đokaj prati i kada su išle ona i Šejla kod kozmetičarke, pa su se tada skrenule u jednu ulicu. Navela je da je dosta vremena provodila sa Šejlom i u njenoj kući i da joj je bila kao rođena sestra.

Navodi optužnice: 

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se terete da je 30. septembra prošle godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19). Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija.

Đokaj je osumnjičen da je 30. septembra, oko 15.15, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije.

– On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt – navodi se u spisima predmeta i dodaje da je tom prilikom pogođen i Bade Bakija, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Dalje se navodi da se osumnjičeni Đokaj udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

– Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta – navodi su istrage.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:30