/ фото илустрација
04/06/2021 u 15:35 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Малољетник осумњичен за лажну дојаву о бомби

Осумњичени је на службени е-маил Основне школе „Стефан Митров Љубиша“ у Будви, упутио е-маил у ком се наводи да ће бити активирана експлозивна направа

Полиција је ухапсила малољетника, држављанина Ирске, који се сумњичи да је послао мјел упућен Основној школи „Стефан Митров Љубиша“ у Будви, наводећи да ће бити активирана бомба у школским просторијама.

- Службеници Сектора за борбу против криминала – Групе за сузбијање кривичних дјела високотехнолошког криминала у сарадњи са службеницима Центра безбједности Будва, поднијели су данас кривичну пријаву Основном државном тужилаштву у Котору, против Г.М. (16), држављанина Републике Ирске, због сумње да је извршио кривично дјело Изазивање панике и нереда, на штету Основне школе „Стефан Митров Љубиша“ у Будви, као и грађана су се налазили у непосредној близини наведене школе- саопштено је из Управе полиције.

Осумњичени је на службени е-маил Основне школе „Стефан Митров Љубиша“ у Будви, упутио е-маил у ком се наводи  да ће у просторијама школе бити активирана експлозивна направа. 

- Догађај је пријављен Управи полиције 27. априла 2021. године, након чега су предузете мјере и радње у циљу утврђивања чињеница у вези овог догађаја. Службеници Сектора полиције посебне намјене - Групе за противдиверзиону заштиту, извршили су преглед просторија школе којом приликом нијесу пронашли експлозивну направу, те установили да се ради о лажној дојави- РЕЧЕНО ЈЕ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ.

Службеници Управе полиције су предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у координисаним активностима са Основним државним тужилаштвом у Котору, канцеларијом Интерпол-а у Подгорици, извршили идентификацију власника е-маила са којег је упућен спорни садржај и против осумњиченог поднијели кривичну пријаву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:36