илустрација
22/06/2021 u 11:23 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Малољетник осумњичен за прогањање: Са лажног профила објавио да је нестала дјевојчица

Он је осумњичен за три киривична дјела. Малољетни В.Р. је вршењем ових дјела изазвао осјећај угрожености и страх од напада на живот и тијело код малољетне Б.Р. и њене породице и М.П. Ови догађају су изазвали и узнемиреност јавности

Будванска полиција је поднијела кривичну пријаву државном тужиоцу у Основном државном тужилшатву у Котору против малољетног  В.Р. (14) због основане сумње да је извршио кривично дјело неовлашћено прикупљање и коришћење личних података и кривично дјело прогањање на штету малољетне Б.Р. из Будве и кривично дјело угрожавање сигурности на штету М.П. из Подгорице. 

-Осумњичени малољетник је од 17. фебрура неовлашћено прибавио и употријебило податке малољетне Б.Р. у сврху за коју нијесу намијење, и то на начин што је са њеног приватног налога са једне друштвене мреже преузео фотографије и видео снимке и направио више лажних профила без њене сагласности и објављивао преузете материјале. Осим тога, сумња се да је В.Р. у наведеном периоду угрозио сигурност малољетне Б.Р. на начин што је на друштвеној мрежи са лажног профила под њеним именом објавио да је она нестала, као и да ће објава о њеном нестанку бити истинита, прогањао, снимао и објављивао  снимке друштвеној мрежи о њеном кретању,  а потом текстуалним описом на снимцима и фотографијама са њеним ликом приказивао  гдје се малољетна Б.Р. налази у том тренутку-наводе из Управе полиције.

Кривично дјело угрожавање сигурности на штету М.П. осумњичени је извршио 10. априла и наставио у наредном периоду вршење овог дјела, на начин што је, сумња се, са лажног профила са именом Б.Р. јавно објављивао фотографије М.П. које су пратили текстуални описи пријетеће садржине. 

Малољетни В.Р. је вршењем ових дјела изазвао осјећај угрожености и страх од напада на живот и тијело код малољетне Б.Р. и њене породице и М.П. Ови догађају су изазвали и узнемиреност јавности. 

-Узимајући у обзир то да  се  ради о кривичном дјелу прогањања на штету малољетног лица, службеници Центра безбједности Будва су са посебном пажњом, након извршених анализа од самог запримања пријаве, приступили предузимању мјера и радњи у циљу расветљавања кривичног дјела. Полиција је извршила претрес станова и других просторија на неколико локација, као и  информационо – технолошка вјештачења више електронских уређаја. Током трајања цијелог предмета били су укључени и припадници Групе за спречавање кривичних дјела високотехнолошког криминала. Припадници полиције су предузимали низ активности са посебним акцентом на заштити малољетне дјевојчице-саопштено је из Управе полиције.

Izdvojeno

31. jul 2021 04:13