Mijo Martinović / - DAN
31/05/2023 u 14:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović: Ako specijalci kažu ko je naredio da me prebiju, oprostiću svima

Kako je rekao, ni dan danas se ne zna ko su bili ti junaci pod maskama, jer kod njih važi zakon Koza nostre "Omerta"(zakon ćutnje)

Milorad-Mijo Martinović, žrtva policijske torture 2015. godine, izjavio je da ako među pripadnicima specijalne policije ima bar jedan časni i odvažni da mu kaže ko je naredio njegovo prebijanje, spreman je da svima oprosti, prenosi portal RTCG.

Martinovića, koji se u svom vozilu nalazio sa dva prijatelja, zaustavila je policija 24. oktobra 2015. godine oko 23 časa u ulici Jovana Tomaševića, a zatim je najmanje 20 policajaca učestvovalo u demoliranju njegovog vozila i zvjerskoj torturi nad njim, kada su mu nanijete teške tjelesne povrede. O događaju postoje video zapisi, objavljeni na internetu.

Martinović je na Fejsbuku napisao da su ga tukli maskirani "Sajovci" u crnim uniformana i pod punom ratnom opremom. 

-Ovo je grupa odvažnih mojih Cetinjana i Cetinjanki, koji su se okupili u znak podške meni i protesta protiv vlasti DPS-a i nihovih kerbera. Tu su Vladana Lompar, Boban Batrićević, Danilo Mrvaljević, Filip Adžić, Petar Glendža, Petar Martinović, ostalima ne znam imena, ali sam svima doživotno zahvalan. Razlog je bio moje učešće na protestima DF-a 24 oktobra 2015. godine. Jer je policija nekoliko dana prije primijenila silu na njihovom mirnom protestu. Napustio sam protest prije kraja i krenuo prema stanu a zaustavila me je obična policija-kazao je Martinović.

On je objasnio da ga je tuklo oko 30 policajaca.

-Nakon nekoliko minuta parkiraju se pet-šet crnih džipova i izlaze maskirani ‘Sajovci‘ u crnim uniformana i pod punom ratnom opremom, koji su ličili na Hitlerove zločinačke SS jedinice. Stojeći na automobilu sa rukama uvis, njih 30-35 skaču na mene i palicama, čizmama, pošto me bacaju na zemlju, zadaju mi udarce....lomeći mi noge, ruke, glavu.... Lome moje auto sam zato što imao tablice LSCG, a oni to najviše mrze, jer u toj jedinici nema nijedan policajac iz manjinskih naroda ili neko ko se osjeća Crnogorcem. Ta i takva jedinica ima i svoju slavu, pričao mi je sveštenik Džomić, koji je često bio na toj slavi, da takvih četničkih pjesama nije nikada čuo ni u Kraljevu, Valjevu ni na Ravnoj gori. Mene su onako izlomljenog ostavili na pločniku da ležim i da nije stao jedan hrabri čovjek da me prebaci u KBC tu bih iskrvario i njihov cilj bi bio ispunjen, na zadovoljstvo njihovih nalogodavaca-izjavio je Martinović, inače funkcioner Demokratske Crne Gore.

Kako je rekao, ni dan danas se ne zna ko su bili ti junaci pod maskama, jer kod njih važi zakon Koza nostre "Omerta"(zakon ćutnje).

-Zamislite dragi građani da te protuve i dan danas rade u policiji i sprovode zakon. Što se tiče obučenosti oni su dobri snajperisti, znaju da montiraju i eksplozivne naprave, što bi trebalo da bude korisno državi Crnoj Gori, a ne da zloupotrebljavaju svoju spremnost i stučnost. Ako među njima ima bar jedan časni i odvažni da meni kaže ko je naredio, ja sam spreman da svima oprostim- rekao je Martinović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 01:53