Jelena Perović sa braniocem Martinovićem / - foto: Srđan Boljević
17/04/2024 u 19:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Martinović potvrdio za "Dan": Saslušanje Perović u SDT nije zakazano

Branilac Nikola Martinović, uhapšene direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović potvrdio je za "Dan" da saslušanje u SDT-u nije zakazano.

On je kazao da je jutrošnja akcija SPO borba protiv Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), a ne sprečavanje nekog krivičnog djela.

- Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su saopštili da vrše pretres zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Međutim, oni nijednom riječju ili dokumentom nijesu saopštili šta to konkretno znači -  istakao je ranije Martinović za RTCG.

(VIDEO) Perović sprovedena iz zgrade SPO na dalje postupanje

Martinović je kazao da su iz onoga što su tražili, te iz dokumentacije koju su odnijeli iz Agencije, zaključili da se radi o zlupotrebi za koju istražitelji smatraju da je izvršena tako što je po stavu tužilaštva Perović koristila službeni automobil više nego što je trebalo i zato što je službeno putovala više nego što to neko u tužilaštvu očekuje.

- Što se tiče dokumentacije i onoga što su našli tokom pretresa, nijesu našli ništa kompromitujuće. Oni su odnijeli dokumentaciju koja je već jednom predata Specijalnom državnom tužilaštvu. Sva dokumentacija se nalazi u arhivi u elektronskom obliku. Što se tiče pretresa on je rezultirao iznošenjem dokumentacije koja se već nalazi u SDT-u", istakao je Martinović.

(FOTO) Uhapšena Jelena Perović

Ova aktivnost, kako je kazao Martinović, svakako će uticati na borbu protiv korupcije u Crnoj Gori.

Martinović je kazao da je djelo koje se Perovićevoj stavlja na teret veoma ozbiljno s obzirom na njenu funkciju, ali da se mora navesti šta je sadržaj tog krivičnog djela.

- Da stavite direktorici jednog nezavisnog organa na teret da je koristila službeno vozilo više nego što je trebala, onda morate da kažete koliko je to potrebno za rad Agencije. Očigledno da neki žele smanjenjem troškova i budžeta Agencije za sprečavanje korupcije da spriječe borbu protiv korupcije u Crnoj Gori. Iz tog razloga kažem da se ovdje radi o borbi protiv agencije a ne o sprečavanju nekog krivičnog djela -, poručio je advokat Martinović.

Podsjećamo, Perović je jutros uhapšena na radnom mjestu a nadležni je sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja.

- Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P, direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 10:08