S uviđaja nakon napada na Drecuna i mašanovića / - FOTO: Ž. BOJANIć
05/04/2024 u 12:27 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mašanović i Zurovac tvrde da im službe bezbjednosti crtaju metu

Igor Mašanović i Nemanja Zurovac tvrde da im neko iz službe bezbjednosti „crta metu“. Oni su u obraćanju redakciji portala Dan ukazali na postupanja policije u odnosu na njih, a za koje tvrde da im ugrožava bezbjednost. Zurovac i Mašanović se od strane policije dovode u vezu sa kavačkim klanom.

Sve se, kako navode, dešava nakon ubistva Radovana Markovića za kojeg je iz Uprave policije navedeno da je ubijen od strane svojih saradnika, pripadnika škaljarskog klana.

Cetinjanin Igor Mašanović  je naveo da su mu juče službenici policije saopštili da su došli sa nalogom  da skinu kamere koje su postavljene kod bojekta u kojem živi, a iste kako tvrdi koristi kako bi sebi zaštitio život. Mašanović je, radi provjere da li je bio on meta ubistva 3. parila 2024. koje je trebalo da bude izvršeno kod mjesta Meterizi, saslušan od strane policije.

Kočanu određeno tužilačko zadržavanje: Osumnjičen za ubistvo Markovića

Podsjećamo, on i Nikola Drecun su bili i meta napada na Cetinju 20. novembra prošle godine. Tada je na njih, dok su se nalazili u  vozilu,  ispaljen porjektil velike razorne moći, koji koriste vojne formacije. Više državno tužilaštvo to je okarakterisalo kao izvršenje krivičnog djela pokušaj ubistva na štetu Mašanovića i Drecuna.

DETALJI ISTRAGE: Drecuna i Mašanovića napali projektilom, gađani iz blizine

Kako je juče  saopštio v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, Haris Kočan, koji je uhapšen zbog sumnje da je juče lišio života Radovana Markovića, osumnjičen je i da je aktivirao ručni raketni bacač tzv. zolju kojom prilikom su prošle godine mete napada bili Mašanović i Drecun.

Dok "škaljarci" pripremaju zasjede, "kavčanima" oduzimaju vozila

Nemanja Zurovac je za portal Dan naveo da su mu od strane službenika policije za dva dana oduzeta dva vozila. On će se povodom toga, putem svog pravnog zastupnika, obratiti Upravi policije Crne Gore, Ombudsmanu, Unutrašnjoj kontroli rada policije i Ministru unutrašnjih poslova.

Cetinjanin tvrdi da je ugrožen: Neko iz sektora bezbjednosti mi crta metu, ne daju mi da se zaštitim

Zurovcu je jedno vozilo, o čemu je pisao portal Dan, oduzeto na Cetinju 3.4.2024., par sati prije nego je izvršeno ubistvo Markovića. Drugo vozilo mu je oduzeto 4.4.2024. u Nikšiću. Oba vozila nisu u njegovom vlasništvu. Kako pojašnjava Zurovac, radi se o običnim putničkim motornim vozilima, koja nisu blindirana.

Šćepanović: Kočan i ubijeni Marković planirali izvršenje teškog krivičnog djela na štetu suprotstavljene OKG

Podsjećamo,  v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović juče je u izjavi za medije naveo da je sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je pokojni Radovan Marković, koju je ubijen 3.aprila sa osumnjičenim Kočanom i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta.

Kako je naveo, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, su uz koordinaciju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, nakon prijave događaja da je 3. aprila u 18.40 časova jedno lice zadobilo povrede od projektila vatrenog oružja, a koje je kasnije i podleglo povredama, te da je na jednom vozilu koje se nalazi u neposrednoj blizini magistralnog puta Podgorica - Cetinje u mjestu Meterizi, podmetnut požar, preduzeli sveobuhvatne i efikasne policijsko – tužilačke aktivnosti koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela ubistvo koje je izvršeno na štetu R.M. (29).

- Tokom preduzetih izviđajnih mjera i radnji uspostavljena je opsežna blokada rejona od Cetinja do Bara u cilju potrage za izvršiocima ovog krivičnog djela, kao i pretrage terena u cilju pronalaska predmeta i tragova povezanih sa izvršenjem istog. Uviđajem je rukovodio viši državni tužilac iz Podgorice, dok su na lice mjesta i u operativnim aktivnostima stavljeni na raspolaganje svi kapaciteti obavještajno bezbjednonog sektora u vidu ljudskih resursa, tehničke podrške, opreme, gdje je u određenom periodu korišćena helikopterska jedinica u cilju lociranja i lišenja slobode izvršilaca krivičnog djela. Sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je, sada smrtno stradali sa osumnjičenim H.K. i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta, naveo je Šćepanović.

Pojasnio je da je prilikom sprovođenja kriminalnog plana od strane ovih lica i realizacije teškog krivičnog djela, osumnjičeni H.K. je lišio života svog saizvršioca R.M., dok je treće lice podmetnulo požar na vozilu koje je korišćeno u ovom krivičnom djelu i koje je bilo namijenjeno za izvršenje drugog teškog krivičnog djela.

- Treći saizvršilac je podmetanjem požara uništio sredstva za izvršenje (vatreno oružje) planiranog teškog krivičnog djela. Vozilo koje je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i planiranog, je takođe predmet i još jednog krivičnog djela – otuđeno je u jednoj zemlji u regionu, što je potvrđeno u međunarodnoj razmjeni obavještajnih podataka tokom ove istrage. Policijski službenici su u nastavku istrage u ovom predmetu danas locirali i lišili slobode i V.B. (32), državljanina Bosne i Hercegovine, prilikom pretrage terena u mjestu Rijeka Crnojevića, za kojeg se sumnja da je povezan sa ovim kriminalnim aktivnostima, a  kod kojeg je pronađeno vatreno oružje – pištolj Glock kalibra 9 mm, istakao je Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:00