/ - FOTO: PORTAL DAN
10/01/2023 u 09:32 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Četvrti put odložena kontrola optužnice protiv Medenice: "Neprijatna situacija za one u pritvoru"

Medenica se prvi put zvanično obratila povodm ovog slučaja kada je pred sudom, povodm navoda o bjekstvu, upitala: "koja bi to crnogorska majka ostavila sina".

Kontrola optužnice koja je podignuta protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, i još 16 osoba, odložena je i danas. Razlog odlaganja danas je, kako je sudija naveo, to što sve stranke nisu uredno dobile poziv za današnje ročište.  Naredno ročište zakazano je za 1.februar u osam časova.

 

- Odlaganje ročišta je pomalo neprijatna situacija za one koji se nalaze u pritvoru. Ima puno okrivljenih i branilaca. Nisu svi bili u mogućnosti blagovremeno daprime sudski poziv. Nadam se da će sledeće ročište, koje je zakazano za februar, biti kraj ovog pripremnog ročišta. To se objektivno često dešava, da se kontrola optužnice odlaže, kada je veliki broj okrivljenih i branilaca- kazao je advokat Zdravko Begović.

Podsjećamo, do sad su već tri termina za kontolu ovog predemta odgođena. Jedan od razloga za odlaganje bio je zahtjev odbrane za izuzeće sudskog vijeća.

Odložena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice, odbrana tražila izuzeće vijeća

Prije toga, kontrola optužnice je odgođena na zahtjev jednog od advokata odbrane, koji je tražio dodatno vrijeme kako bi se upoznao sa predmetom.

Međutim, Medenica je tada tražila sudu da se obrati povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina". To je bilo njeno prvo zvanično obraćanje povodom ovog slučaja.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Prvi termin vezan za ovaj sudski postupak je odgođen na zahtjev advokata iz reda odbane, koji je naveo da je samo par dana prije termina dobio dokazni materijal na CD-u.

Odložena kontrola optužnice protiv Medenice: Odbrana nije upoznata sa dokazima

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

(FOTO) Vesna Medenica izašla iz spuškog zatvora

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:01