privodjenje milosa medenice / - SRDJAN BOLJEVIC
06/02/2023 u 17:22 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medenica, Vučinić i Bevenja ostaju u pritvoru

Prošle sedmice održana je kontrola optužnice pred podgoričkim Višim sudom po ovom predmetu

Apelacioni sud saopštio je da je na današnjoj sjednici vijeća odbio kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Miloša Medenice, Marka Vučinića i Marjana Bevenje, podnijete protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora.

(FOTO/VIDEO) Medenica: Ovdje se optužuje moja karijera i moja uspješnost

Prošle sedmice održana je kontrola optužnice pred podgoričkim Višim sudom po ovom predmetu. Odluka o njenom prihvatanju ili odbijanju biće objavljena u zakonskom roku od 15 dana od dana održavanja kontrole.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. Okrivljeni koji su prisustvovali ročištu za kontrolu optužnice naveli su da su saglasni sa onim što su kazali njohovi branioci.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 15:01