Aleksandar Mijajlovic,privodjenje / Foto: LAZAR RUZIC
20/02/2024 u 15:15 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mijajloviću određeno tužilačko zadržavanje, negirao krivicu

Vremenom će se raščlaniti neke stvari, posebno kad je Aleksandar Mijalović u pitanju, da prestanu čaršijske priče i čaršijska nagađanja, treba biti strpljiv i ne sumnjam u pozitivan ishod svega ovoga, dodao je Piperović

Osumnjičeni Aleksandar Mijajlović negirao je krivicu na saslušanju pred Specijalnim državnim tužilaštvom, kazao je nakon saslušanja u izjavi za medije njegov advokat Zoran Piperović. Njemu je specijalni tužilac Miroslav Turković odredio zadržavanje do 72 sata, a kada će biti saslušan kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici trenutno nije poznato.

- Aleksandar je u cjelosti nergirao izvršenje krivičnog djela, naveo je Piperović dodajući da mu je potpuna nepoznanica bila ono što mu je predočeno u tužilaštvu. 

Piperović nije mogao reći više detalja o predmetu s obzirom na to da je pod oznakom tajnosti.

- Vremenom će se raščlaniti neke stvari, posebno kad je Aleksandar Mijalović u pitanju, da prestanu čaršijske priče i čaršijska nagađanja, treba biti strpljiv i ne sumnjam u pozitivan ishod svega ovoga, dodao je Piperović.

Biznismen Aleksandar Mijajlović uhapšen je juče kao dio grupe osumnjičene za izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i produženog krivičnog djela krijumčarenje.

Mijajlović i još 10 osoba uhapšeni su u akciji SPO-a i SDT-a, koja je započeta juče, a nastavljena danas.

Nastavak akcije SPO i SDT: Uhapšene još tri osobe

Osim Mijajlovića, koji je bivši suvlasnik kompanije "Bemaks", lisice na ruke stavljene su i Dejanu Jokiću, Golubu Vojinoviću, Radoju Rabrenoviću, Draganu Backoviću i Mirku Mijuškoviću.

Nakon današnjeg saslušanja i njima je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata,

Kasno sinoć, nakon pretresa obavljenih u Nikšiću, uhapšen je i Zoran Đukanović zvani Žuti, iz tog grada. Među uhapšenima, kako nezvanično saznajemo, ima i policijskih službenika. Šestoricu osumnjičenih priveli su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja juče u popodnevnim satima. Kako je saopšteno iz Specijalnog državnog tužilaštva, akcija je izvedena nakon višemjesečne istrage. Dokaze na osnovu kojih je uslijedilo hapšenje, između ostalih, dostavio je i Europol.

Mijajlović i još šestorica jutros na saslušanju kod specijalnog državnog tužioca

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala, lišili su slobode A.M., G.V., D.J., D.B., M.M. i R.R. zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje – saopštio je tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić i dodao da će osumnjičeni u zakonskom roku biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja.

Danas su uhapšene još tri osobe.

Predmet protiv Mijajlovića i ostalih uhapšenih, kako saznajemo, nova je istraga u Specijalnom državnom tužilaštvu, odnosno odvojeni predmet, koji nije povezan ni sa jednim od predmeta koji su dosad pokretani pred SDT-om. Navodno, u ovoj akciji razbijena je kompletna šema šverca, organizatori grupe, prevoznici, osobe koje su skladištile cigarete... Iz SDT-a se juče nijesu oglašavali kako bi saopštili detalje iz istrage, odnosno da li se osumnjičeni terete za šverc cigareta unutar Crne Gore ili van granica naše zemlje, koja količina duvanskih proizvoda je u pitanju, kao ni period u kojem su cigarete navodno švercovane.

O navodnim vezama Mijajlovića sa švercom cigareta spekuliše se godinama unazad. Međutim, zvanični podaci o tome nikada nijesu iznošeni, niti je poznato da je protiv njega vođena istraga. Njegovi advokati su u više navrata demantovali te navode. Advokat Zoran Piperović potvrdio je juče da je tokom akcije pretresen stan Mijajlovića. Tvrdi da policija nije pronašla ništa što bi se moglo povezati sa izvršenjem krivičnog djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:47