Милош Меденица позира са хеклером / - фото: Скриншот апликација Скај/ Либертас прес
07/04/2022 u 08:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милош Меденица још увијек није позван у полицију: Нема стреса ни беса кад пуна је кеса

У транскриптима разговора Милоша Меденице пише да он веома често, посредством полицајца Лаловића, али и других дилера дроге, купује дрогу кокаин и да инсистира да та дрога буде из Колумбије, пише портал Либертас прес

У транскриптима разговора, које је црногорској полицији доставио Еуропол, пише да Милош Меденица веома често, посредством полицајца Дарка Лаловића, али и других дилера дроге, купује кокаин и да инсистира да та дрога буде из Колумбије. Он је прије три дана на више постављених питања Либертаса одговорио да "то са њим нема ама баш никакве везе“. Специјално тужилаштво није одговорило да ли је Меденица саслушаван и, ако јесте, у ком својству. Рекли су да не дају податке и информације да ли је и против кога формиран предмет, сазнаје portal Libertas press.

“Сад ћу опет да се гласнем из хеклера, шаљем слику. Није брат баш невешт, иако мисле људи. И треба тако да мисле…“, написао је Милош М. Меденица (35) на Божић прошле године у криптованој поруци и послао неколико фотографија са тим опасним оружјем које се не може купити легално јер је законом забрањена његова куповина и посједовање.

На питање одакле му хеклер није одговорио Либертасу, али се поносно сликао са тим забрањеним комадом аутоматског оружја и те фотографије Еуропол је доставио црногорској полицији заједно са свим комуникацијама које је Меденица имао преко апликације SKY.

“Ја одох траву да завршавам. Ја кад кренем, Дацко мој добри, зарадим из два камиона што не могу они ни за годину“, пише у транскриптима пресретнутих разговора Милоша Меденице са полицајцем Дарком Д. Лаловићем (35), које је црногорској полицији доставила агенција Европске Уније за спровођење закона – Еуропол.

Ове поруке Меденица је послао Лаловићу 20. фебруара 2021, а већ 8. марта исте године га пита “има ли траве да се шаље преко“.

“Има ли траве за преко да се шаље? Треба неком, али можемо да се уградимо. У Беч. Поподне ти све јављам. Треба му и роба и пребачај“, пише Меденица том полицајцу.

Према подацима Еуропола, Милош Меденица се бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге, а у пресретнутим разговорима саопштава саговорнику да је о његовом незаконитом послу упозната његова мајка Весна Меденица, која је тада била предсједница Врховног суда Црне Горе и да од ње може очекивати заштиту.

Обоје су то демантовали. Весна Меденица је била “затечена питањима“, а њен син је за Либертас казао да “то са њим нема ама баш никакве везе“.

У транскриптима разговора Милоша Меденице пише да он веома често, посредством полицајца Лаловића, али и других дилера дроге, купује дрогу кокаин и да инсистира да та дрога буде из Колумбије.

Полиција истражује улогу сина Весне Меденице у трговини дрогом и шверцу цигарета: Морамо грабити за нас јер сад смо на позицији

“Има Никола робу. Колумбија. Ништа те благе. Како изгледа? По колико је даје? Ја сам му неђе љетос имао контакт. Има, има крипту. Послао сам му. Лагано реци да се чујемо ових дана. Је ли пробао ту робу?”, пише Меденица Лаловићу 18. децембра 2020. године.

Неколико дана касније, 23. децембра, Меденица му пише: “Узео је јуче на 45, 25 комада… Одавно није била боља”.

У љето 2020. године, 6. августа, он шаље фотографије на којима се виде одређена лица како конзумирају кокаин, а два дана касније пита Лаловића има ли још.

image
- ФОТО: СКРИНШАТ АПЛИКАЦИЈА СКАЈ

“Има ли робе још? Пофукасмо све на весеље. До синоћ до 12 смо сједјели. Антонији је рођендан у уторак, морам то испоштовати. Одвојио сам паре за ово прво. А ђе, 30 људи у два дана, повукли би кило да је било”, писао је Лаловићу 8. августа.

Мјесец раније, 21. јула, наручује 100 грама кокаина од Лаловића, али му и обећава да ће га частити да “гали до краја љета”.

На питање шта може рећи у вези са његовом куповином значајних количина кокаина, коришћењем и омогућавањем другим лицима да користе ту дрогу, Меденица није одговорио Либертасу.

“Дацкуле брате, питај има ли још, ваљаће ми сад кад кренем по села у кампању. Тамо се пије, немам куд празних џепова ићи”, пише Лаловићу 14. августа 2020. године, двије седмице прије посљедњих парламентарних избора.

“Нема стреса ни беса кад пуна је кеса”, поручује у једној од порука Милош Меденица полицајцу Лаловићу.

image
- ФОТО: СКРИНШАТ АПЛИКАЦИЈА СКАЈ

Лаловић је ухапшен 15. децембра прошле године и још је у притвору. Он је припадник Сектора за обезбјеђење штићених личности Управе полиције и годинама је био задужен за безбједност мајке Милоша Меденице.

Нјега је Милош Меденица, осим што му је служио као курир у набавци и плаћању дроге, ангажовао и да прати “кретање мурије“, а веома често га је користио и да добија информације из полиције.

Тако му је Меденица тражио да провјерава возила и људе, ко је и када прешао границу…

Он је 9. септембра 2020. године тражио од Лаловића да провјери “једно возило које се вози доље у Луку“.

Два дана касније му тражи провјеру возила и каже да му је то важно због посла.

“Чекала полиција испред. Одустали смо. Јес, матер им јебем. Морамо нешто гледати. Данас чека 100%. Ђе ради тај у специјално. У Бар у полицију? Кад можеш провјерити код тог полицајца је ли данас знао шта? Да га провјеримо због следећег пута… Доћи ћу ја у Пг, брате, да се видимо на пет минута, да ми испричаш око тога полицајца ко је и шта је“, написао је у пресретнутој комуникацији Меденица полицајцу Лаловићу.

image

Меденица и Милашиновић 7. фебруара 2021. године

- фото: СКРИНШАТ/АПЛИКАЦИЈА СКАЈ

Он 21. фебруара 2021. године тражи од Лаловића да омогући да без полицијске контроле у Колашин стигне Горан Милашиновић.

“Да завршиш да прође Горан Милашиновић око 6 за Колашин, хоће ту у Бјанку двије ноћи да остане. Са А8, сад крећу. Бланка се зове ова ђевојка што ће да вози…“, захтијева од Лаловића Меденица.

“То све нама иде у прилог“, објашњава му након тог захтјева.

Баранин Горан Милашиновић наводно је члан међународне групе пљачкаша дијаманата “Пинк Пантер”.

Због пљачке радње са скупоцјеним накитом Милашиновића је тражила шпанска полиција. За њим је и Кипар расписао потјерницу због “оружане пљачке и удруживања због вршења злочина”.

Милашиновић је у јулу 2017. године завршио у затвору због сумње да је повезан са двојицом сарадника који су средином марта те године опљачкали око 150.000 еура из филијале Прве банке у Беранама.

Он је ухапшен у априлу прошле године на Марези због пријетњи бившој супрузи Ени и њеној куми Т.С, које је срео испред ресторана у том дијелу Подгорице.

Два мјесеца прије тога Ена је запалила Милашиновићев стан. Признала је тужиоцу да је то учинила.

Милош Меденица је, вјероватно на захтјев Милашиновића, од Лаловића тражио да, 14. фебруара 2021. године, провјери њено кретање.

image

ВЛАДИМИР НОВОВИЋ

- ФОТО: ЛИБЕРТАС ПРЕС

“Можеш ли ми провјерити је ли Ена Милашиновић прешла на Јабуку гранични прелаз. Хитно ми је то“, написао је Лаловићу.

Милашиновић је и сада у затвору јер је осумњичен да је учествовао у двоструком убиству на Веруши у октобру 2020. године.

Либертас је јуче питао главног специјалног тужиоца Владимира Нововића да ли је и, ако јесте, када покренут поступак против Милоша Меденице, да ли је он саслушаван и ако јесте у ком својству. Одговорила је специјална тужитељка Сања Јовићевић и навела да Специјално тужилаштво не даје податке и информације да ли је и против кога формиран предмет, већ само податке и информације о конкретним кривичним пријавама.

Према незваничним сазнањима Либертаса, Милош Меденица до данас није позиван ни у полицију, ни у Тужилаштво. Из полиције је незванично саопштено да је он, одмах након хапшења полицајца Лаловића, напустио Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:52