/ MILOšEVIć I ABAZOVIć
22/10/2022 u 10:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošević: Spreman sam da platim i najtežu cijenu ako se utvrdi da sam kriv po bilo kojem osnovu

Naglašavam da sam tek nešto više od četiri mjeseca bio direktor UPC, pa je elementarno logički prosto nemoguće da za četiri mjeseca organizujem ništa manje nego OKG, naveo je on

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je, u cilju prava javnosti da zna cijelu istinu, da je dužan da činjenicama odgovori na razne "neosnovane, polititikantske, zlonamjerne i deplasirane optužbe određenih političara i medija kojima su najbestijalnije ugrozili i potpuno uništili moja osnovna ljudska i elementarna građanska prava.” Milošević ističe da nije kriv.

" 1. Laž je infomacija da sam 2.10.2022. uhapšen, a istina je da nijesam bio niti uhapšen, niti priveden ni procesuiran kao osumnjičeno lice. Istina je da sam u svojstvu građanina pozvan na informativni razgovor, dao sam izjavu policiji, čak i svoj mobilni telefon, predao šifru, iako sam imao pravo po zakonu da ne dozvolim otključavanje telefona bez mog prisustva, kao i svu dokumentaciju koja će pomoći da se istina objelodani svima.

Medijski linč i presuda protiv mene je mjesecima planirana, u cilju da se javno diskreditujem isključivo radi zaštite i skrivanja stvarnih i to decenijskih protagonista šverca cigareta u Crnoj Gori. Upravo su ta kriminalna lica i te ekstremne, ozbiljno organizovane kriminalne švercerske grupe plasirale lažne optužbe i dalje nastavljaju da senzanicionalistički i brutalno vrše težak i konstantan pritisak na istražne organe.

Kreirali su takvo javno mnjenje da bi se bez dokazane krivice i bez presude ja unaprijed proglasio krivim i unaprijed osudio. Uz to javnost zna da je za mog mandata kao direktora Uprave zaplijenjeno više cigareta, nego za 30 godina tokom mandata svih mojih prethodnika.

2. Laž je “informisanje” Raška Konjevića sa sjednice Odbora za bezbjednost 17.10.2022. i jos podmuklije optužbe koje je iznio, da sam ja jedan od organizatora OKG. Povodom toga i pod svakom mogućom odgovornošću: krivičnom, materijalnom, moralnom, lićnom i profesionalnom, tvrdim da nijesam ni pripadnik ni organizator bilo kakve kriminalne grupe, da je posrijedi podmetanje po narodnoj “povika na vuka a lisice meso nose”, uz nezapamćenu hajku u cilju mog ocrnjivanja i nezakonitog uticaja na SDT, da se što prije uhapsim za organizovanje šverca cigareta!

Ja ovim putem pozivam jasno i glasno, od nekih struktura (zna on kojih) instruisanog i zaduženog klevetnika Raška Konjevića da odmah SDT-u dostavi sve materijalne dokaze ili ću u suprotnom protiv njega bez odlaganja pokrenuti sve zakonom predvidjene postupke i aktivnosti. Naglašavam da sam tek nešto više od četiri mjeseca bio direktor UPC, pa je elementarno logički prosto nemoguće da za četiri mjeseca organizujem ništa manje nego OKG.

Najveći dio zaposlenih u UPC za tako kratko vrijeme nisam uspio ni da upoznam! Suprotno baš svakoj logici, g. Konjević mi daje nerezonski više nego natprirodna svojstva ubjeđujući crnogorsku javnost da šverc cigareta u Crnoj Gori počinje momentom kad sam kročio u UPC! Ovakve optužbe prokazuju kakva je stvarna uloga g. Konjevića i kakve su i čije su u stvari “njegove” namjere.

Koliko je g. Konjević bio posvećen borbi protiv šverca cigareta, najbolje govori činjenica da je za vrijeme njegovog mandata kao ministra unutrašnjih poslova (3 i po godine) zaplijenjeno 1637 paketa cigareta ili svega jedan kamion! Tada po njegovim riječima nije bilo šverca, nego je šverc čekao da ja dođem u UPC? To je zaista lakrdija.

3. Laž je informacija dnevnog lista “Pobjeda” od 20.10.2022. da sam ja “birao lica koja nijesu htjela da vide krađu” a istina je da sam 26. juna 2022. aktom br.:19790/ 4-21 kao direktor UPC, upravo od grupe za postupanje s carinskom robom i dobio predlog o formiranju nove Komisije za uništenje cigareta, sa konkretnim sugestijama, sa svim imenima i prezimenima službenika UPC.

Propratni akt detaljno uređuje šta je Komisija dužna da radi. Nakon uvida u dokument i konsultacija za najvišim po hijerarhiji licem u SPO (Specijalno policijsko odjeljenje), dao sam saglasnost za izbor nove Komisije. Taj akt ukazuje da nijesam samoinicijativno birao Komisiju koja „nije htjela da vidi krađu“, već da sam odobrio zvaničan predlog grupe za postupanje sa carinskom robom koja je nadležna za ove poslove.

Dokaz: Inicijalni akt 19790/ 4-21: https://bit.ly/3ToMPIm . Neki članovi Komisije za uništenje cigareta su bili u njoj: 2015. 2016. 2017. 2018. 2019. 2020. u vrijrme vladavine DPS/SDP režima. Činjenica je da su članovi Komisije iz tog vremena upravo dva krivično procesuirana službenika UPC.

Dokaz: Rješenje o formiranju Komisije za uništenje cigareta iz 2017. https://bit.ly/3eUD8SX

4. Laž je bilo kakva moja veza ili povezanost sa “OKG Drešaj”, a istina je da su neke političke strukture i djelovi ANB-a, koji su nedavno smijenjeni, mjesecima pripremali teren da javnost ubijede u moju vezu sa braćom Drešaj, koji su navodno OKG koja se bavi švercom cigareta. Leona i Viktora Drešaja nikada u svom životu nijesam upoznao, sreo se s njima, a kamoli saradjivao po bilo kom osnovu! To je bezočno i perfidno klevetanje!

Pokušaj da moje poznanstvo sa Sofijom Bulatović prikažu kao moju vezu s braćom Drešaj je notorna glupost, jer ja to poznanstvo nikad nijesam krio. Informaciju da je Sofija Bulatović član OKG nemam ni danas, nijesam je dobio, niti sam upozoren od bilo kog državnog organa da je riječ o licu koje pripada nekoj OKG.

Tvrdnje bivšeg direktora ANB- a Sava Kentere da je upozoravao premijera na te kontakte, želim da usmjerim na pitanje Kenteri: Da li je njega neko upozorio na kontakte koje ima njegov rodjeni brat sa nekom OKG? Da li g. Kentera zna da mi je upravo ANB u toku njegovog mandata, tj. ON dao dozvolu “strogo tajno” (najveći stepen pristupa tajnim podacima)? Pa kako to ako sam organizator OKG koja se upravo bavi švercom?

5. Maliciozna je spekulacija: „Što je dao ostavku ako nije kriv?”

Ponoviću: ostavku sam dao kad sam shvatio podlost načina na koji sam izradjen i osjetio profesionalnu odgovornost kao direktor UPC zbog pokušaja krađe kamiona, jer ja nijesam imun na jasnu objektivnu odgovornost zbog toga što se na samom početku mog mandata desio taj skandalozan incident! Samo se sad pitam: da li slučajno? Niko živi na mene nije vršio pritisak da podnesem ostavku, jer razumio sam šta se događa i šta im je cilj! Moj ostanak na poziciji direktora UPC bi dodatno otežao funkcionisanje UPC i svjestan sam da bi svakog dana Uprava bila meta perfidno kreiranog medijskog ocrnjivanja, pa sam razumio da je moja ostavka u najboljem interesu organa kojim sam rukovodio, države i istrage koja se sprovodi.

Poštovani građani, želim da naglasim da je moj najviši interes da se što prije otrkije istina u ovom slučaju i da se istraže do kraja svi detalji: ko je nalogodavac, ko je davao mito a ko primao mito, kome su namijenjene cigarete. Već dvadeset dana se na najgori način bestidno satanizujem, ocrnjujem i već sam unaprijed osuđen od strane lica koja su 30 godina razarala ovu državu i 30 godina ćute i žmure na šverc cigareta i kokaina. Sada se isti ti „ljudi” na sve moguće načine trude da pokušajem krađe jednog kamiona zataškaju i ponište sve evidentne i egzaktne rezultate postignute za vrijeme mog mandata. Ne bojim se, ne idem nidje iz Crne Gore. Stojim non-stop na raspolaganju svim državnim organima, a posebno tužilaštvu.

Molim SDT da detaljno ispita sve navode a i sve one koji me optužuju i koji su me već osudili. Sve, počev od mene. Da se istraže prije svega svi dokazi pa i sve indicije i insinuacije koje su besprizorno plasirane u javnost minulih dana, sa ciljem moje diskreditacije i osude. Spreman sam u svakom momentu da se stavim na raspolaganje SDT- u, jer sam na sopstvenoj koži uvidio o kakvoj se kompleksnoj, duboko ukorijenjenoj, odavno umreženoj i opasnoj kriminalnoj strukturi radi.

Molim svakog da razumije položaj i stanje u kom se nalazim skupa sa mojom porodicom i kroz šta već nedjeljama prolazimo, pogrešno vjerujući da će bijedna, neljudska i podmukla kampanja prestati. Ako sam nešto nezakonito učinio ja vas molim, posebno vas medije, da dopustite nadležnim organima da to i utvrde, jer ja ne bježim od bilo kakve odgovornosti. Spreman sam da platim i najtežu cijenu ako se utvrdi da sam kriv po bilo kojem osnovu. Tu sam pred vama i pred sudom javnosti i vjerujem da će istina i pravda pronaći svoj put ", istakao je Milošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 19:11