/ foto: vlada cg
21/03/2023 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miloševiću produžen pritvor tri mjeseca

Iz SDT-a je ranije saopšteno da je Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

Vijeće Vrhovnog suda, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva za produženje pritvora protiv Rada Miloševića, donijelo je rješenje da se okrivljenom produži pritvor za još tri mjeseca.

Uhapšen Rade Milošević: Osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije

Podsjetimo, iz SDT-a  je ranije saopšteno da je Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Milošević: Sve će biti farsa ako ne dođemo do nalogodavca za krađu cigareta

Milošević je inače početkom oktobra prošle godine bio priveden u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu ANB-a i SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

(VIDEO) Pogledajte snimak: Milošević nasmijan tokom hapšenja

- Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Goran Šcepanović, odredio je pritvor okrivljenom R.M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Pritvor je okrivljenom određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke, rekla je za portal Dan iz samostalna savjetnica u Višem sudu Aida Muzurović.

Određen pritvor Miloševiću zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke

Pritvor je produžen do 21. juna 2023. godine.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i  sutkinja Marijane Pavićević i Svetlane Vujanović kao članica  vijeća produžilo je pritvor okrivljenom R.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo  stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a, stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, po pritvorskom osnovu iz člana 175 stav 1 tačka 1  Zakonika o krivičnom postupku- navodi se u saopštenju.

Milošević: Spreman sam da platim i najtežu cijenu ako se utvrdi da sam kriv po bilo kojem osnovu

Podsjetimo, Miloševiću je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici,  23.decembra 2022.godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 20. januara 2023., tako da  po rješenju Vrhovnog suda može trajati do 21. juna do 20:41 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:39