/ - FOTO: BOJANA BOžOVIć
16/03/2024 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milovac: Suđenje Medenici i grupi se pretvara u farsu

Tri godine nakon smjene vlasti, država Crna Gora nije sposobna da građanima pruži pravdu i osigura vladavinu prava, kaže direktor istraživački centar MANS-a Dejan Milovac.

On podsjeća da je 14. puta odgađano ročište u predmetu protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, zbog sumnje da je bila član organizovane kriminalne grupe.

Odloženo suđenje Medenici i drugima: Bakoča policija nije našla i nije registrovano da je prelazio granicu

- Ovaj postupak se pretvara u farsu, iznova afirmišući tvrdnje o zarobljenom sudstvu. Bez posvećenih reformi i ozbiljnog vetinga ruka pravde će nastaviti da biva tek laka zabava za puk, a za mnoge prilika da izbjegnu odgovornost” - zaključio je Milovac u objavi na mreži “Iks”, prenosi portal RTCG.

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici i njenom sinu Milošu i ostalim, osumnjičenim juče je 14. put odgođeno u Višem sudu u Podgorici.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da je kao pripadnik kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš Medenica, koristeći položaj uticala na ishod pojedinih odluka u postupku revizije pred Vrhovnim sudom.

Medenica je uhapšena 17. aprila 2022, na Aerodromu Podgorica. Osim Vesne i Miloša Medenice na optužnici je još 14 osoba i jedna kompanija iz Nikšića.

Novembra 2022. bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici ukinut je pritvor. Ona je prije toga skoro sedam mjeseci provela u pritvoru Istražnog zatvora u Spužu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:36