Sa radnog doručka / - FOTO: MARIJA PALIBRK
12/02/2024 u 10:35 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Organi "specijalnog karaktera" biće u staroj zgradi vlade, na Zabjelu pravosudni kvart

Možda ćemo morati da tražimo nova rješenja za specijalni sud, ako ne bude tehnički izvodljivo da bude na istom mjestu, naveo je ministar

Formirana je radna grupa za hitno preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja u zgradu stare vlade, kazao je ministar pravde Andrej Milović na radnom doručku sa novinarima. Takođe, istakao je ministar, planirana je izgradnja pravosudnog kvarta na Zabjelu, gdje bi bile sve pravosudne institucije osim one specijalnog karaktera.

- Prethodna Vlada donijela je tri zaključka, ali se nije postupalo po njima. Sada se prvi put postupa, naveo je Milović.

Ministar je kazao da će se u roku od dva do tri mjeseca izvršiti iseljenje tužilačkih institucija i da se će krenuti sa rekonstrukcijom zgrade stare vlade.

- Vidjećemo može li se u rekonstrukciju uklopiti i specijalni sud. Jedna od ideja je i da stara vlada bude mjesto za sve organe "specijalnog karaktera", istakao je Milović.

Plan je, kako je naveo, da se naprave po dvije velike i male sudnice.

- Možda ćemo morati da tražimo nova rješenja za specijalni sud, ako ne bude tehnički izvodljivo da bude na istom mjestu, naveo je ministar i dodao da Vrhovni sud ostaje gdje je, te da je, kako je poznato, rekonstrukcija zgrade u toku. 

Na pitanje Dana da li je podnosio prijave oko dodijeljenih azila u Crnoj Gori koji su u poslednje vrijeme česta tema i ima dosta optužbi po tom pitanju Milović je rekao da su od MUP- a tražili podatke o dodijeljenim azilima.

Ministar je ponovio navode sa sjednice da je za Telmana Ismailova postupak u toku pred SDT-om gdje se provjerava postupanje Dritana Abazovića.

Kazao je da je stanje u bezbjednosnom sektoru "zabrinjavajuće".

Na pitanje kako da se građani osjećaju sigurno Milović je odgovorio "ako se on kao ministar pravde prati kako se prati, te ne obavještava o BIL licima, a onda se na Odboru za bezbjednost i odbranu iznose njegova kretanja i predstavljaju javnim  čemu može da se nada običan građanin."

- Ne postoji osoba koja nije u nekom kontaktu sa BIL licima. Bil lice nije kriminalac u svakom slučaju već može biti kontakt nekog kriminalca ili član njegove porodice - kazao je Milović.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:04