Andrej Milović / - PORTAL DAN
01/05/2023 u 20:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Planiramo formiranje Specijalnog suda

Specijalni sud bi bio nezavistan, a pred njim bi se vodili postupci u nadležnosti SDT iz oblasti organizovanog kriminala, visoke korupcije i ratnih zločina, kazao je Milović

Pokret Evropa sad (PES) izbornim programom za pravosuđe "Pravda sad" predviđa formiranje Specijalnog suda, kazao je Andrej Milović, visoki funkcioner PES-a.

- Predviđamo formiranje Specijalnog suda kao nezavisnog suda pred kojim bi se vodili postupci u nadležnosti SDT iz oblasti organizovanog kriminala, visoke korupcije i ratnih zločina - kazao je Milović.

U cilju realizaciji ove ideje, Milović je kao državni sekretar Ministarstva pravde u 42. Vladi formirao radnu grupu koja je imala cilj da realizuje ovu ideju u što kraćem roku.

- Nažalost, ovu ideju je sabotirao novi ministar pravde i rasformirao radnu grupu. Zadatak nove 44. Vlade, čiju će okosnicu činiti Pokret Evropa sad  biće formiranje Specijalnog suda, na kom će se suditi korumpiranim javnim funkcionerima, mafiji i ratnim zločincima - kazao je Milović.

Budući da se gomila broj neriješenih predmeta u Specijalnom odjeljenju, a koji je dostigao istorijski rekord, u PES-u smatraju da je jedan ovakav nezavisni sud neophodan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:53