Andrej Milović / - FOTO: VLADA
11/02/2024 u 22:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Smatram da sam ugrožen, sjutra ću tražiti novu procjenu bezbjednosti

Osjećam se ugroženo zbog svih poruka koje dobijam nakon što sam predložio određene izmjene ZKP-a da lica iz OKG-a i specijalnih predmeta ne treba posle tri godine da se nalaze na slobodi, ukoliko ne dobiju pravosnažnu presudu, naveo je Milović

Nakon sjednice Odbrane za bezbjednost i odbranu, ozbiljno sam zabrinut za ličnu bezbjednost i sjutra ću tražiti novu bezbjednosnu procjenu, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

- Lično smatram da sam ugrožen. Jer ukoliko se iznose podaci o mom privatnom životu i moja kretanja, organizovane kriminalne grupe mogu na vrlo lak način da dođu do mene i da ugroze bezbjednost moju i moje porodice. Tako da, iskreno da vam kažem, osjećam se ugroženo, naveo je Milović za A plus televiziju.

Smatra da je ugrožen pogotovo od kada je predložio određene izmjene ZKP-a da lica iz OKG-a i specijalnih predmeta ne treba posle tri godine da se nalaze na slobodi, ukoliko ne dobiju pravosnažnu presudu. 

- Osjećam se ugroženo zbog svih poruka koje od tada dobijam i ovo sada, gdje imamo šefa SPO-a koji bi trebalo da me štiti, on me javno kompromituje, govori moja kretanja. Ćak me i poslanik Dritan Abazović pita "jesi li bio u Mađarskoj", kao da sam ja nešto kriva. Dakle, oni javno govore gdje se ja krećem, s kim, šta, kako, gdje sam bio, umjesto da postoji stepen moje zaštite, ovdje postoji stepen iznošenja svih privatnih podataka i to na najgori mogući način, kroz manipulaciju, naveo je on.

Upravo zbog toga će tražiti da mu se izradi nova procjena bezbjednosti, jer ono što se čulo na Odboru i u gluvoj sobi je nešto zbog čega treba kao ministar pravde i štićena ličnost ozbiljno da se zabrine.

- Vjerujem da će se zabrinuti i trenutno najodgovorniji čovjek po pitanju bezbjednosti u našem sistemu, a to je Aleksa Bečić, koji je koordinator službi BOK-a, i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, jer ovo što je meni urađeno, za sada se još nije desilo - da dio sistema iznosi javne podatke o ministru pravde. Tako da, od sjutra kreće nova faza kada su u pitanju moje aktivnosti prema institucijama, kazao je Milović.

Milović: Novović jasno rekao da ne postoje moje veze sa BIL licima,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:28