Andrej Milović na sastanku sa predstavnicima USKOK-a / - MP
20/02/2024 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović u Hrvatskoj: Crna Gora da iskoristi iskustva USKOK-a u borbi protiv organizovanog kriminala

Kriminalci sarađuju direktno, bez procedura i suvišnih posrednika, na dnevnoj osnovi. Zato, u borbi koju vodimo protiv organizovanog kriminala, isto moraju činiti i države i državne institucije

Samo kroz međusobnu podršku i saradnju Crna Gora i Hrvatska mogu se čvrsto suprotstaviti izazovima organizovanog kriminala i korupcije, zaključak je posjete ministra pravde Crne Gore Andreja Milovića Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u Republici Hrvatskoj.

Ministar Milović je imao priliku da se tokom detaljnog razgovora sa Natašom Đurović, zamjenicom direktorke USKOK-a, i šefom odjeljenja za međunarodnu saradnju Vedranom Liblom, detaljno upozna sa vrhunskim metodama rada, organizacijom i efikasnim strategijama koje USKOK koristi u borbi protiv ovih društvenih pojava.

- Kriminal ne poznaje granice. Kriminalci sarađuju direktno, bez procedura i suvišnih posrednika, na dnevnoj osnovi. Zato, u borbi koju vodimo protiv organizovanog kriminala, isto moraju činiti i države i državne institucije - istakao je ministar pravde Crne Gore.

Tokom posjete naglašena je važnost kontinuirane razmjene iskustava, znanja i dobrih praksi između Crne Gore i Hrvatske, što je ključno za stvaranje snažnijeg i otpornijeg pravosudnog sistema u cijeloj regiji. Ministar Milović je istakao opredijeljenost Crne Gore da implementira naučene lekcije i iskoristi hrvatsko iskustvo kako bi dodatno unaprijedila efikasnost i sposobnost crnogorskog pravosuđa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ovaj susret simbolizuje duboku posvećenost dvije prijateljske zemlje ka izgradnji transparentnih, odgovornih i pravednih društava, u kojima pravda prevazilazi sve prepreke i granice. Posjeta ministra Milovića USKOK-u predstavlja važan korak naprijed u jačanju bilateralne saradnje između pravosuđa Crne Gore i Republike Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:57