Јаков Милатовић
23/07/2021 u 20:28 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Милатовић саслушан у ОДТ: Изјава о министрима мој лични став

Средином маја портпарол ДПС-а Милош Николић казао је да је Милатовић изјавом да “до сад нијесмо имали министре који не краду”, изрекао бруталну клевету и да ће због тога одговарати

Министар економског развоја Јаков Милатовић саслушан је у својству грађанина у Основном државном тужилаштву у Подгорици, потврђено је незванично за портал Дана.

Он је навео да остаје при ставу који је раније изрекао на сједници Одбора за економију, финансије и буџет када је казао како до сада није било министара који нијесу крали.

-Тај став нијесам темељио само на перцепцији коју као грађанин имам и који, сасвим сигурно, велики број грађана у Црној Гори дијели са мном, него као неко ко се бавио овом тематиком и ко је прије него што је ушао у Владу Црне Горе, био међународни експерт за одређене ствари у области економског развоја и био у прилици да чита релевантне међународне извјештаје и од Европске комисије, Стејт Департмента, Фридом хауса... Сви јасно указују на проблем високе високе корупције у Црној Гори као проблем у демократизацији и економском развоју Црне Горе и ка једном бржем приступању Црне Горе Европској унији- казао је Милатовић у зjави за медиjе.

Подсјећамо, против њега је због те изјаве пријаву поднијело пет бивших министара: Сања Дамјановић, Сузана Прибиловић, Драгица Секулић и Александар Богдановић.

Министар Милатовић позван у тужилаштво по кривичној пријави бивших министара

Пријаву против њега су  поднијели бивши министри Алекасандар Богдановић, Предраг Бошковић, Сузана Прибиловић, Сања Дамјановић и Драгица Секулић. Повод је, како наводи, његова изјава на Одбору за економију и буџет, односно “да није било министра који није крао”.

Подсјетимо, средином маја портпарол ДПС-а Милош Николић казао је да је Милатовић изјавом да “до сад нијесмо имали министре који не краду”, изрекао бруталну клевету и да ће због тога одговарати пред судом по приватним тужбама бивших министара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:47