Ministarstvo kulture i medija / - MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA
23/08/2022 u 22:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo kulture: Napadi na medije i novinare moraju imati snažan odgovor

Najoštrije osuđujemo današnji događaj u kojem je naš sugrađanin zbog nezadovoljstva sa sadržajem teksta objavljenog u Danu fizički napao i ugrozio bezbjednost novinara i imovinu ovog medija, saopštilo Ministartsvo kulture

Najoštrije osuđujemo današnji događaj u kojem je naš sugrađanin zbog nezadovoljstva sa sadržajem teksta objavljenog u Danu fizički napao i ugrozio bezbjednost novinara i imovinu ovog medija, saopštilo je Ministarstvo kulture povodom incidenta u prostorijama portala Dana.

Ministarstvo navodi da "aktuelni zakoni o medijima i samoregulacija koja je zaživjela u ovom mediju, daju dovoljno alata svim građanima da izraze svoje nezadovoljstvo u zakonom propisanim okvirima i ostvare partnersku komunikaciju sa medijima".

"I ovaj, kao i svi dosadašnji napadi na medije i novinare, moraju dobiti odlučan i snažan odgovor i pozivamo nadležne da bez odlaganja procesuiraju i sankcionišu osobu koja je vinovnik ovog napada", navelo je Ministarstvo kulture na Tviteru.

Podgoričanin Žarko Pejanović Knele (28), pobjednik takmičenja u izležavanju, nezadovoljan tekstom sa događaja, upao je u prostorije "Dana", fizički napao i ugrozio bezbjednost novinara i imovinu ovog medija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:11