/ - DAN
20/11/2023 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Krivična prijava zbog sumnje na lažnu diplomu

Odlučujući po podnijetom zahtjevu za priznavanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležna visokoškolska ustanova utvrdila je da priložena isprava nije izdata u toj ustanovi i da ista nije vjerodostojna

Nadležni u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija danas su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je A.Č. u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave dostavio/la nevjerodostojnu obrazovnu ispravu.

- Odlučujući po podnijetom zahtjevu za priznavanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležna visokoškolska ustanova utvrdila je da priložena isprava nije izdata u toj ustanovi i da ista nije vjerodostojna zbog čega se osnovano sumnja da je A. Č. počinio/la krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 Krivičnog zakonika Crne Gore- navode u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija će, kako dodaju i u buduće nastaviti sa ovom praksom, a od nadležnih organa očekuju da, u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i da na taj način zajednički damo adekvatan institucionalni i sistemski odgovor na zloupotrebu obrazovnih isprava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:49