/ foto: -DARKO JOVOVIć
29/12/2022 u 19:26 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mladić iz Berana pred sudom zbog droge: Nisam kriv, džoint je bio za moje potrebe

Ivanović je bio osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora, a tu presudu ukinuo je Apelacioni sud i predmet vratio na ponovni postupak

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavao sudija Ivan Adamović, juče je nastavljeno ponovno suđenje Mirku Ivanoviću (26) iz Berana zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje, stavljanje u promet i proizvodanja opojnih droga.

Ivanović je bio osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora, a tu presudu ukinuo je Apelacioni sud i predmet vratio na ponovni postupak.

Ivanović je ranije negirao djelo koje mu je stavljeno na teret.

– Nijesam kriv, jer nijesam ni prodavao ni kupovao drogu. Ovaj "džoint" koji mi je nađen bio je isključivo za moje potrebe i dao mi ga je drug iz Plava – kazao je Ivanović.

Pretres je juče prekinut, jer nije stigao nalaz vještaka psihijatrijske struke.

Prema optužnici, Ivanović je 15. septembra prošle godine u jednom beranskom kafiću, gdje je inače zaposlen kao konobar, E.К. iz Plava neovlašćeno prodao opojnu drogu konoplju.

Droga je bila zapakovana u tri ručno napravljena zamotuljka od plastične folije, ukupne težine 2,11 grama.

Službenici beranskog Centra bezbjednosti su prilikom kontrole drogu pronašli sakrivenu u donjem vešu kod E.К. nakon čega su u šanku, sakrivenu ispod bureta za pivo, pronašli konoplju težine 0,629 grama, upakovanu u zamotuljak od plastične folije, dok su u torbici Ivanovića pronašli rasutu opojnu drogu konoplju u količini od 0,067 grama koju je okrivljeni, kako se navodi, držao radi prodaje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:31