/ фото: Портал Дан/СДТ
31/08/2021 u 18:18 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

Баранин је, према наводима Специјалног државног тужилаштва, намјервао да побјегне из украјинског затвора

Баранин Стефан Ђукић, који је према оптужбама Специјалног државног тужилаштва, планирао убиство главног специјалног државног тужиоца Миливоја Kатнића, Саше Чађеновића, судије Биљане Ускоковић, бившег службеника УП Зорана Лазовића, давао је криминалној организацији прецизна упутства порукама. Такође, планирао је и да побјегне из украјинског затвора гдје борави због покушаја убиства Радоја Звицера.

image
фото: СДТ

Тако је једне прилике послао поруку садржине "па нема везе, углавном неће до краја суђења остати Ч. , је ли тако (Саша Чађеновић) ... веле да је способна та будала да се добро сналази у судници... да ли да га стиснемо мало ако ће га маћи, није ни он луд да се замјера кад зна да остаје без заштите државе...а зна добро да смо му кивни."

image
фото: СДТ

Када је ријеч о бјежању из затвора, написао је "морамо полако то направити, направимо ли грешку одосмо у ИТТ не извади нас ни бог од тамо". Ђукић је својим сарадницима слао и поруку да треба да "упру док је нова влада да се спасим..."питај га доље оће ли маћ Ч. и К. (Чађеновића и Катнића)".

image
фото: СДТ

Затим, како се може видјети у пресретнутим комуникацијама Ђукића и чланова клана, размијењена је и порука садржине "ево веле да Ч. нуди споразум за Д. Он је луд човјек, само да га макну разнијећу га у 100 комада и њега и брата...држава је ријешила била да нас почисти, треба убит ове полицајце што су то урадили.. садкад их макну побит их треба..ошегат и њега и Ч. (Катнића и Чађеновића)".

image
фото: СДТ

А онда је злогласна група Стефана Ђукића планирала и бруталан напад на судију Ускоковић. "Можемо ли испитати ђе живи Б.У. ова ми судија, оћу да је поломим, нећу да ми она суди, морам је послат на опоравак...", дио је свирепог осујећеног плана Ђукића и његових другова које је спријечило СДТ.

image
фото: СДТ
Убио Клисића, ранио Гардашевића, изрешетао Звицера

Радоје Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви. Како је Дан раније писао, у склопу истраге о покушају убиства Звицера утврђено је да су нападачи требали да добију око 600.000 еура. Иначе Ђукићу се суди у подгоричком Вишем суду за убиство Клисића.

image
Оптужени за рањавање Звицера

Kако је наведено, криминална група коју је предводио Ђукић, који важи за сарадника шкаљарскиг клана, осумњичени су планирали да убију Kатнића и Чађеновића, да специјалног тужиоца "ошегају и заливаде". Тужилаштво је раније саопштило да су судији Ускоковић планирали да поломе кости.

image
фото: СДТ

Њој су планирали да, како је наведено, смрскају ноге и руке, јер "она има 45 кила, кад опали човјек по кољену свом снагом пуца нога...по леђима је опали да падне и онда само 20 секунди по рукама и ногама...само ми треба неко добро мјесто ђе је могу изударат 30 секунди и да ме неко вози одатле..она кад почне да вришти мораћу је ударит по глави да је успавам...неко да ме чека са аутом, шипку у море и само право", дио је узнемирујућих пресретнутих порука.

(ВИДЕО) Истрага против помоћника шефа кијевске полиције: Превозио Ђукића и Звицерове атентаторе

- Циљ ове криминалне организације је био да за потребе неидентификованих лица и за потребе саме криминалне организације врше ликвидације то јест убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника, специјалног Тужиоца С.Ч и главног специјалног тужиоца М.К, али и других лица, те да тако дјелују да се припадници те криминалне организације, ослободе било које кривичне одговорности пред судовима Црне Горе кроз незаконити утицај на извршну власт, а кроз претходну смјену тужилаца који их оптужују и гоне за кривична дјела- појашњено је раније из СДТ-а.

image
фото: СДТ

Исто тако, криминална организација у свом дјеловању планирала је да носиоцима правосудне функције - судијама нанесе тешке тјелесне повреде, а како би се у будућности на њих утицало да морају доносити ослобађајуће пресуде за све припаднике ове криминалне организације

image
фото: СДТ

- У ту сврху организатор окривљени Ђ.С је само за предмет који се води против њега обезбиједио милион еура које према стању ствари треба дати носиоцима извршне власти – судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета, а након смјене тужиоца који су их оптужили за најтежа кривична дјела, те управо је у том дијелу имајући у виду познанства која проистичу из комуникација организатора Ђ.С, јасно уочено да овај осумњичени као и припадници његове криминалне организације остварују утицај на политичку елиту у Црној Гори, а што је обиљеже и биће кривичног дјела из чл. 401а Кривичног законика Црне Горе- саопштио је недавно специјални тужилац Мирослав Турковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:20