Љубиша Мрдак / - Дан
20/10/2021 u 12:30 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мрдак покушао да спријечи пљачку, метак у груди био кобан

Мрдак је поријеклом из Бијелог Поља, а живио је у Никшићу. Ожењен је и има сина и кћерку, а недавно је добио и унуче

Радник на обезбјеђивању Нове поште у Никшићу Љубиша Мрдак погинуо је покушавајући да спријечи пљачку, а метак којим су га пљачкаши погодили у груди био је кобан по њега.

image

Љубиша Мрдак

- Инстаграм

Преми изјавама очевидаца након што је рањен Мрдаку су покушали да помогну, а хитна помоћ је брзо стигла и одвезла га у никшићку болницу.

Новац и остале драгоцјености, никшићкој пошти се довози у блиндираном комбију. Обично у пратњи буде више лица из обезбјеђења. Јутрос су их била  тројица. Око 9 часова су на паркинг иза нове поште довезли новац, који је како сазнајемо у врећама. Наводно, чим су радници обезбјеђења изашли из аута настао је хас. Из џипа босанских регистарских ознака изашла су тројица маскираних пљачкаша, по изјави очевидаца, имали су дуже кабанице, са капуљачама на глави. Носили су пушке. Муњевитом брзином су пришлу комбију са новцем. Обезбјеђење су ударали кундацима и порскали бибер спрејом. Двојица заштотара су пала од удараца кундацима. Мрдак се упркос томе опирао и ухватио се у коштац са једним од нападача који је онд пуцао у њега из непостедне близине.

Док се један нападач борио са Мрдаком друга двојица су убацивали џакове са ниовцем у џип који су дошли.

Полиција је блокирала све прилазе Никшићу и тако је примијетила густ дим из села Поклонци, гдје су открили запаљено ауто пљачкаша. Ауто је сакривено на споредном путу испод регионалног пута од Никшића према Шавнику и Плужинама. Од центра Никшића ово мјесто је удаљено пет километара.

Неколико поштара је било на споредном улазу поште, јер су чекали новац.

- Чули смо пуцњаву. Пљачка се одвијала муњевитом брзином. Потрчали смо да помогнемо заштитарима. Један поштар је позвао полицију, други хитну помоћ. Пљачка си су се брзо удаљили... - рекао нам је један од очевидаца пљачке.

Према нашим сазнањима Мрдак је поријеклом из Бијелог Поља, а живио је у Никшићу. Ожењен је и има сина и кћерку, а недавно је добио и унуче.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:01