VISI SUD/ - DAN / - VISI SUD/ - DAN
21/11/2022 u 09:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Kavčani" u pritvoru dvije, a pred sudom ni nakon godinu od potvrđivanja optužnice

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom

U podgoričkom Višem sudu i danas je odgođeno suđenje Radovanu Mujoviću i grupi. Tako već skoro  godinu dana se odlaže početak ovog postupka , od momenta potvrđivanja optužnice koje je bilo u novembru prošle godine.. Dok se neki od optuženih u ovom predmetu nalaze skoro dvije, dvije ipo godine, u pritvoru, od momenta hapšenja.

Потврђена оптужница против Мујовића и других: Осумњичени за тешка крвична дјела

Portal Dan od jutros čeka odgovor Višeg suda na pitanje koji je razlog današnjeg odgađanja ovog ročišta.

Početak glavnog pretresa pred sudom je, između ostalog, ranije odlagan zbog proceduralnih razloga, razloga suda i na zahtjev advokata...

Podsjećamo, prošle godine Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv grupe u kojoj je prvooptuženi  Radovan Mujović iz Nikšića i Vasilije Rafailović iz Budve. Ova grupa je obuhvaćena optužnicom prema kojom se sumnjiče za  izvršenja više teških krivičnih djela i dovodi se u vezu sa kavačkim klanom.

Suđenje Mujoviću i grupi: "Službenici policije koji su hapsili optužene, sada su osumnjičeni da su dio kriminalne organizacije"

Optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Суђење Мујовићу и групи: Вучинић двије године у самици, једини није добио позив за суд?

Bajram Pista i Marinko Rajković, su u ovom predmetu dobili status svjedoka saradnika.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:10